Waarom is Pinterest leuk?

Waarom is Pinterest leuk? Pinterest is een Social Media platform wat enkel en alleen gebruik maakt van afbeeldingen. Wat heb je eraan zou je zeggen? Meer dan dat je zou denken. Pinterest heeft natuurlijk concurrenten, maar vooral vanwege het gebruikersgemak en de duidelijkheid blijft dit toch één van de betere afbeeldingsprikbord sites.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een social media platform wat is opgericht in 2010. Op dit platform kan je als gebruiker foto's delen met andere gebruikers. Je kan hiervoor verschillende prikborden maken en ook prikborden van anderen volgen die dezelfde interesses delen. De gebruikers van Pinterest zijn over het algemeen vrouwen. Een Pinterest account is net zoals een Facebook of Twitteraccount gratis.

Pinterest als ideeëngids

Pinterest kan je gebruiken als een ideeëngids. Zie het als een hobbytijdschrift. Is jouw hobby armbanden en kettingen maken. Maak dan een prikbord over dat onderwerp met allerlei ideeën. Volg mensen met dezelfde hobby en binnen de kortste keren heb je je eigen sieradentijdschrift gemaakt. Vol met inspiratie en ideeën om je volledig uit te leven in je hobby. Dit geldt natuurlijk voor alle hobby's, of je nu wilt quilten, kaarten maken, scrapbooken, koken, vilten of naaien. Elke hobby kent aanhangers en van elke hobby kan je een eigen ideeën prikbord maken.

Pinterest als moodboard

Door interieur prikborden te maken, kom je er al snel achter wat je smaak is. Soms kan het best verrassend zijn wanneer je steeds dezelfde kleuren, stijl of accessoires tegenkomt op je prikbord. Zo leer je jezelf beter kennen en bij een verbouwing of verandering van je interieur, doe je makkelijk inspiratie op. Zo heb je nooit meer een prijzige miskoop in de vorm van een verkeerde kleur vloer of te klassieke of moderne bank.

Pinterest als levensadvies

Zit je vaak in de put of heb je af en toe wat extra aanmoediging nodig? Maak dan een prikbord met inspirerende quotes of plaatjes en kleuren waar je vrolijk van wordt. Ook grappige of schattige plaatjes kunnen helpen om je humeur op te vijzelen. Met zo'n prikbord ben je niet alleen je eigen coach, maar ook die van anderen.

Pinterest als naslagwerk

Wil je alles weten over de mode van een bepaald jaar? Volg je misschien een bepaalde filmster of zanger en wil je zijn of haar foto's verzamelen. Geïnteresseerd in architectuur, royalty, tatoeages, films, geschiedenis of een bepaald land? Overal is informatie over te vinden. Je kan deze gebruiken om zelf een prikbord van te maken, maar je kan ook de prikborden die jou belangstelling hebben gewoon volgen.

Pinterest als handleiding

Altijd al willen weten hoe je de perfecte smokey eyes maakt? Hoe maak je de lekkerste muffins? Welke sportoefeningen kan ik het beste doen voor een platte buik? Hoe krijg ik die rode wijn vlek uit mijn bank? Hoe maak ik een raambank? Al deze vragen en meer worden beantwoord op Pinterest.

Eigenlijk kan je Pinterest dus het beste vergelijken met een damesblad, wat je zelf kan samenstellen aan de hand van jouw interesses. En voor de heren is er ook steeds meer te vinden, van doe-het-zelf handleidingen tot tuintips. Maar ook alles over motoren, auto's, wapens, gadgets, mooie vrouwen, sport en herenmode.
© 2014 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pinterest gebruiken als inspiratiebron voor je boekPinterest gebruiken als inspiratiebron voor je boekSocial Media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Eén van de Social Media sites is Pinterest, waa…
Waarom uw e-commerce bedrijf actief moet zijn op PinterestWaarom uw e-commerce bedrijf actief moet zijn op PinterestPinterest is een uitstekende medium voor e-commerce bedrijven om klanten te winnen en om de inkomsten te verhogen. Echte…
Werk vinden via de social mediaWerk vinden via de social mediaWie op zoek is naar werk, moet het oude vertrouwde briefpapier maar even vergeten. Want ouderwets solliciteren dat werkt…
Hoe werkt Pinterest: stappenplan voor je Pinterest-accountHoe werkt Pinterest: stappenplan voor je Pinterest-accountPinterest is net zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ een sociaal netwerk waarop wereldwijd 70 miljoen leden act…

Stichting Roemeense KinderhulpStichting Roemeense KinderhulpSovata is een historische stad, uit 1602, in het Roemeense district Mureș. Het stadje telt ongeveer 12.000 inwoners…
Uit de stad verhuizen naar een dorpVerhuizen van de stad naar een dorp is een besluit wat je om vele redenen kunt nemen. Misschien vanwege werk, een nieuwe…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 19-10-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.