Meedoen aan online marktonderzoeken - de moeite waard?

Meedoen aan online marktonderzoeken - de moeite waard? Heb je de beschikking over een computer met internet, dan zijn er verschillene manieren om met een beetje inzet van jouw kant wat extra's te verdienen. Dit kan op verschillende manieren, welke elk voor- en nadelen hebben natuurlijk. Meedoen aan online marktonderzoeken is echter nog zo'n slecht idee niet.

Wat is een online marktonderzoek?

Veel fabrikanten/bedrijven/organisaties willen weten wat de samenleving denkt van hun produkten en/of diensten, dit kan zijn:
 • Hoeveel een bepaald produkt/dienst gebruikt wordt
 • Hoe populair een bepaald produkt/dienst of merk is
 • Wat je mening is over nieuwe producten die op de markt zullen komen
 • Wat voor image een bepaald produkt of dienst heeft
In plaats van deze marktonderzoeken zelf uit te voeren, vragen ze bepaalde bedrijven om dit te doen. Deze bedrijven maken dan een online enquete die ze weer doorsturen aan mensen die aan het profiel van zo'n enquete zouden kunnen voldoen. Tegenover zo'n enquete staat dan weer een beloning voor degene die de enquete invult.

Verdien je er veel aan?

Zeg er alsjeblieft niet je baan voor op want zelfs als je fulltime beschikbaar bent om al de onderzoeken te doen en je ook voor tientallen bedrijven staat aangemeld, dan nog verdien je er geen maandsalaris mee. Je moet hier aan meedoen omdat je het interessant vindt om informatie te krijgen over nieuwe producten of dat je graag je mening geeft over produkten en diensten. Bepaalde websites betalen wel redelijk uit, maar je zult niet elke maand aan je uitbetalingslimiet komen. Ook komen deze enquetes minimaal 2 keer per week binnen en maximaal 6 keer per week, dus je inbox wordt er niet mee volgestopt. Als je dit puur ziet als een leuke bijverdienste, dan is het aan te raden hier aan mee te doen.

Hoe vind je zo'n bedrijf dat online marktonderzoek doet en hoe meld je je aan?

Het vinden van zo'n bedrijf dat de marktonderzoeken doet is makkelijk, een simpele zoektocht met een zoekmachine en je komt er vele tegen. Zowel internationale en nationale bedrijven. Bij het aanmelden moet je wel veel details vermelden, zodat het bedrijf een profiel van je kan schetsen en je zo de juiste enquetes kan sturen. Deze gegevens blijven verder anoniem en je ontvangt er ook geen junkmail door.

Waar moet je op letten bij de keuze van een bedrijf?

Het eerste is dat je moet bepalen of je alleen enquetes wil doen in het nederlands of ook in een andere taal. Er zijn nationale en internationale bedrijven waaruit je kunt kiezen.
Voordat je je aanmeldt is het ook belangrijk om te weten hoe je voor je enquetes beloond wil worden; elk bedrijf heeft namelijk zijn eigen beloningssysteem.

Wat is de uitbetalingslimiet?

Bekijk de informatie goed die de website geeft met betrekking tot wat er van jou verwacht wordt en welke beloning er tegenover staat en hoe vaak je een uitnodiging voor een enquete kunt verwachten.

Vormen van beloningen

Er zijn vele vormen van beloningen voor de ingevulde enquetes, houdt hierbij rekening dat elk bedrijf weer een andere uitbetalingslimiet heeft. Je kunt beloont worden in de vorm van:
 • Euro's per ingevulde enquete. Soms is het een vast bedrag en soms hangt het af van de lengte van de enquete.
 • Punten per ingevulde enquete (hoe langer de enquete hoe meer punten)

Wanneer je in Euro's beloont wordt, betekent dit dat je ook in Euro's wordt uitbetaald op je rekening of soms ook per Paypal, een online betaalsysteem.
Wanneer je in punten beloont wordt, zijn er meerdere opties van uitbetaling:
 • In Euro's op je rekening of via Paypal
 • In VVV Cadeaukaarten of andere soorten cadeau- of waardebonnen (tijdschriftenbon, boekenbon, etc. )
 • Donatie aan een goed doel
 • Uitzoeken van kado's die het bedrijf zelf aanbiedt. Vaak zijn deze kado's niet erg bijzonder, maar kun je deze wel aanvragen bij lagere puntenaantallen.

Sommige bedrijven betalen je alleen als je een onderzoek voltooid hebt, anderen betalen je ook een klein bedrag als je niet aan de eisen van de betreffende enquete voldoet. Op deze manier verdien je toch een beetje ook al kun je niet aan het onderzoek meedoen.

Tips bij het vinden van het juiste online marktonderzoeksbedrijf

 • Mocht je engels spreken en begrijpen, meld je dan ook aan voor internationale bedrijven. Deze betalen vaak hogere bedragen uit.
 • Kijk bij elk bedrijf goed hoe je beloond word en hoe hoog de uitbetalingslimiet is. Je kunt erg bedrogen uitkomen als uiteindelijk blijkt dat na al je gedane moeite voor het invullen, je je punten alleen kunt besteden op de website zelf of kunt schenken aan goede doelen.
 • Bij uitstek zijn degene die belonen in Euro's de betere omdat je hier sneller aan uitbetaling komt en het duidelijker is wat je verdiend hebt.
 • Verdien je in punten maar krijg je pas uitbetaald bij een limiet van "ikweetniethoeveelduizend" punten, wacht dan af hoeveel je per enquete uitbetaald krijgt. Blijkt dat dit erg laag is, dan gaat het erg lang duren!
© 2011 - 2022 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online marktonderzoekOnline marktonderzoekMet de komst van het Internet is de populariteit en het gebruik van online marketing en online marktonderzoeken fors toe…
Marktonderzoek: de verschillende soorten onderzoekMarktonderzoek: de verschillende soorten onderzoekMarktonderzoek is het vakgebied dat zich bezighoudt met het verzamelen en analyseren van gegevens op het gebied van mark…
Marktonderzoek: ProbleemanalyseMarktonderzoek: ProbleemanalyseAlvorens aan een marktonderzoek te beginnen, is het verstandig het probleem te analyseren. Dit wordt gedaan in de proble…
Manieren van marktonderzoekManieren van marktonderzoekVoor een onderneming van start gaat, wordt vaak een marktonderzoek ingesteld. Onder marktonderzoek verstaan we het syste…

Besparen op je bruiloft: het kan met simpele trucs!Besparen op je bruiloft: het kan met simpele trucs!Natuurlijk wil je die droombruiloft. Je wilt alleen niet dat je straks failliet gaat door de kosten ervan. Het lijkt er…
nieuws uitgelichtDe derde buitenechtelijke dochter van Prins BernhardDe derde buitenechtelijke dochter van Prins Bernhard is Midred Zijlstra. Dat Prins Bernhard buiten zijn huwelijk met Kon…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 30-10-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.