Stropdas strikken Stap voor stap instructies

Stropdas strikken  Stap voor stap instructies Een stropdas strikken lijkt een heel eenvoudige taak. Voor veel mannen is dit echter een grote uitdaging. Het is niet zo dat ze het niet kunnen doen. Ze weten in de meeste gevallen niet hoe ze snel maar toch mooi hun das moeten knopen. Het kan vervelend zijn om telkens als je je das moet strikken hulp te vragen van iemand die meer ervaring heeft op dit gebied. Om daar verandering in te brengen volgen hier de stap voor stap instructies om in het vervolg zelf je stropdas te kunnen strikken.

De stropdas om je nek slaan

De enige dingen die je nodig hebt zijn je stropdas en een spiegel. Eerst moet je de stropdas om je nek slaan. Daarbij moet je goed opletten dat de punten van de das bijna op dezelfde hoogte zijn. De punt van het bredere deel van je das moet je iets verder naar beneden houden. In de spiegel moet je dan controleren of de stropdas op de correcte manier hangt. Met de correcte manier wordt bedoeld dat de voorkant van het brede deel naar boven ligt en dat de achterkant van het smalle deel naar boven ligt. De volgende stap is om het brede deel van de das over het smalle deel heen te slaan. Het smalle deel moet je daarna verplaatsen naar de andere zijkant. Na deze stap vormen de twee delen een omgekeerde V.

De stropdas draaien

Vervolgens moet je het brede deel van de das pakken en die om het smalle deel heen draaien. Zo zal de omgekeerde V weer verschijnen. Nu ziet het er wel anders uit. Het smalle en brede deel zijn nu met elkaar van plaats verwisseld. Ook is het brede deel na deze stap omgekeerd. Nu hangen beide delen met hun achterkant naar boven. Het brede deel moet nu nog één slag gedraaid worden. Nadat je dit hebt gedaan zal het brede deel weer over het smalle deel liggen, de voorkant is dan naar boven.

De stropdas vastzetten

Het vastzetten van de das is de lastigste stap. Daarvoor moet je het brede deel van de stropdas vastpakken. Vervolgens moet je met je ene hand of vinger de halve knoop die je net hebt gemaakt vasthouden, terwijl je het brede deel van de stropdas naar boven vouwt. Deze moet nu onder de das terecht komen. De brede punt moet je nu bij je nek omhoog trekken. Je moet proberen om het zo netjes mogelijk in die knoop te schuiven. De knoop moet je steeds voorzichtig blijven vasthouden. Wanneer de brede punt weer uit de knoop komt aan de onderkant, kan je het voorzichtig aantrekken.

Je stropdas positioneren

Nu zit je knoop er dus in. Waarschijnlijk hangt het nog een beetje los en laag. De laatste stap is om met de ene hand de knoop beet te houden terwijl je met de andere hand aan het brede deel van de das trekt. Zo krijg je de knoop tegen je boord. Dit moet je zo voorzichtig mogelijk doen om te voorkomen dat de das te strak wordt getrokken en je weer helemaal opnieuw moet beginnen. In de spiegel kan je nu kijken of de knoop en de das recht zitten.

Enkele tips

Let op dat je je stropdas niet te strak knoopt. Een stropdas strikken kan op meerdere manieren, maar deze is de meest populaire methode. De eerste keren duurt het misschien lang om je stropdas te knopen. Maar je moet niet te snel opgeven.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar op letten bij de aankoop van een vlinderstrikWaar op letten bij de aankoop van een vlinderstrikDe vlinderdas is een leuk alternatief voor een stropdas. Zeker jonge mensen beginnen de vlinderdas de dag van vandaag me…
Heeft de stropdas nog toekomst in de herenmode ?Heeft de stropdas nog toekomst in de herenmode ?In 1998 deed Prins Claus zijn stropdas demonstratief af tijdens een lezing, en wierp hem nijdig voor de voeten van zn v…
De stropdas: symbool van gezag of onderwerping?De stropdas: symbool van gezag of onderwerping?De stropdas geldt als een klassieker. Heren die voor een corporate business look gaan, combineren hem met hun pak. Wie l…
OppoSuits maatpak. Pakken met gekke printsOppoSuits maatpak. Pakken met gekke printsIn 2015 zijn de pakken van OppoSuits een trend. Pakken met waanzinnig leuke print. Jasjes en broeken bedrukt met het log…
Drie Dwaze Dagen bij De Bijenkorf - een terugblikDrie Dwaze Dagen bij De Bijenkorf - een terugblikVoor de ware modeliefhebber stonden de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf al maanden van tevoren in de agenda aangekruist…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.