Liefdesverdriet, een moeilijke periode

Liefdesverdriet, een moeilijke periode Iedereen maakt het in zijn leven wel eens mee. Liefdesverdriet. Niet bepaald de leukste periode van je leven maar je komt er wel over heen. Ook al kan dit lang aanslepen. Om dit proces te verkorten heb ik enkele tips bij liefdesverdriet neergeschreven. Veel succes!! Vergeet niet een reactie te posten bij vragen en/of opmerkingen.

Wat is liefdesverdriet?

Liefdesverdriet is de pijn die je voelt na een breuk in je relatie. Je kan liefdesverdriet hebben door gedumpt of afgewezen te worden of zelfs als je zelf een streep zet achter je relatie kan dat aanwezig zijn. Wat de oorzaak ook is, liefdesverdriet doet pijn en kan meerdere weken tot zelfs jaren aanslepen. Maar iedereen raakt er (vroeg of laat) wel over.

Wat zijn de symptomen van liefdesverdriet?

Je hebt veel verdriet en voelt je enorm depressief. Je hebt het gevoel dat je er nooit overheen zal raken en je denkt constant aan de persoon in questie. Tevens hoop je dat het ooit wel goed zal komen ook al besef je ergens in je achterhoofd dat dit nooit zal gebeuren, en dat doet pijn. Véél pijn. Je voelt je eenzaam en miserabel.

Hoe moet je omgaan met liefdesverdriet?

1. Laat het idee los dat hij/zij de ware is

Zeg of denk nooit: “nooit vindt ik nog iemand zoals hij/zij”. Dat is niet waar! Dit is gewoon het typische gemis naar de persoon en de mooie momenten die jullie samen beleefden. Maar wees er maar zeker van dat je die zelfde momenten ook ooit met iemand anders zal beleven. Ook al denk je dat je met niemand je zo zal amuseren als toen.

2. Praten doet wonderen

Praat! Met iedereen in je omgeving over hem/haar en probeer dat met zoveel mogelijk mensen te doen! Ik ben er zeker van dat de meeste mensen bereid zijn om eens goed naar je te luisteren en je het juiste advies te geven. Hoe meer je er over praat, hoe beter je je zult voelen na verloop van tijd.

3. Vermijd contact met hem/haar

Ook al mis je hem/haar elke dag steeds meer, vermijdt het contact. Zelfs al hebben jullie samen besloten om vrienden te blijven. Wacht gewoon af tot je echt 100% over je liefdesverdriet heen bent. Pas dan is het echt weer aangeraden contact te gaan zoeken. Als je in het begin te veel met hem/haar wilt afspreken, kan dat niet zo leuk zijn voor hem/haar. Hij/zij zal het irritant vinden en de kans zit erin dat ook de vriendschap na verloop van tijd vertroebeld. En dan sta je nog verder van huis. Laat hem/haar even bekomen, laat hem/haar even met rust. Misschien beseft ze/hij wel dat hij/ze je mist.

4. Tijd heelt alle wonden

Voor over je liefdesverdriet heen te komen is er vooral tijd nodig! Eens je alle dingen op een rijtje hebt kunnen zetten, en je herinneringen een plaats hebt kunnen geven, is het tijd om verder te gaan.

5. Sociaal contact

Spreek veel af met je beste vrienden of vriendinnen. Ga eens naar de cinema, of ga een partijtje tenissen. Kortom, doe er gewoon alles aan om de persoon in questie te vergeten. Na verloop van tijd zal je wel beseffen dat je je best kan amuseren zonder hem/haar en misschien weet je dat je hem/haar eigenlijk niet nodig hebt om gelukkig te zijn!

Hoe moet je niet omgaan met liefdesverdriet?

1. Geen zelfmedelijden

Laat je kop niet hangen! Je bent uiteindelijk wel altijd beter af zonder hem of haar! Als het foutgelopen is dan is dat geen toeval! Denk niet dat moest je dit of dat hebben gedaan je relatie nog zou voortduren. Dat is niet waar! Wat ooit moet gebeuren zal gebeuren. Dus trek echt alles uit je kast om hem/haar zo snel mogelijk te vergeten.

2. Begin geen nieuwe relatie

Begin niet halsoverkop een nieuwe relatie om hem/haar of je liefdesverdriet te vergeten. Je zult uiteindelijk beseffen dat ook hij/zij niet de ware is en je zal deze persoon hoogstwaarschijnlijk even hard moeten kwetsen of je zelf bent gekwetst. Pas als je echt helemaal over je breuk heen bent, ben je klaar om verder te gaan met je liefdesleven.
© 2008 - 2024 Nielsvermeiren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen met liefdesverdriet?Wat te doen met liefdesverdriet?Het leiden aan liefdesverdriet is alles behalve leuk. Het voelt alsof je hart in stukken is gescheurd en het is bijna ve…
Overwin liefdesverdrietOverwin liefdesverdrietJij bent verliefd, of je houdt nog veel van je ex partner, maar de ander houdt niet meer van jou. Liefdesverdriet als ge…
Liefdesverdriet; hoe kom je er van af?Liefdesverdriet; hoe kom je er van af?Liefdesverdriet is een vreselijk gevoel, het doet zelfs pijn van binnen. Je hebt nergens meer zin in, je voelt een grote…

Meestvoorkomende fobieënAls je een fobie hebt kan dat soms sociale problemen geven. Er zijn ook fobieën die geen problemen in je leven geeft. Al…
Borderline / BPSBorderline / BPSBorderline is een persoonlijkheidsstoornis. Borderline wordt ook wel BPS (Borderline PersoonlijkheidsStoornis) genoemd.…
Reacties

Me Myself And I., 26-09-2010
2 weken geleden kwam mijn 2 jarige relatie tot een einde met -jawel- een briefje. De liefde van m'n leven kon blijkbaar niet met me babbelen over emoties en besloot dat deze manier de beste is. Ook wij hebben daarvoor een maandje wat tijd voor onszelf genomen om onze gedachten te ordenen, en terug besloten om ervoor te gaan. exact een week later kwam ik thuis in een leeg huis… een briefje beschreef dat hij ervandoor was. De schok was inmens… was ik 2j samen om op deze manier achtergelaten te worden? Zonder uitleg, zonder enkel ander woord? Ik begon te bellen… vaak… maar steeds zonder antwoord. Ik MOEST een uitleg hebben! Nog steeds wou ik bij hem zijn en onze relatie redden, ook al moest ik maanden of jaren wachten tot hij me ging missen. Enkele dagen geleden kwam hij bij me langs om wat praktische dingen te bespreken over het huis, de hond en de meubels. Ik had voordien al m'n gevoelens opgeschreven en deze gegeven aan hem, in de hoop dat dit beter was dan het in tranen te vertellen. Dezelfde dag nog bekende hij dat hij diezelfde week iemand had leren kennen en dat ze een koppel zijn. Mijn wereld stortte in! Ik heb het moeilijk om zijn naam te zeggen in plaats van liefje of schat, en hij heeft al een ander? De gedachte dat hij nu al iemand anders in z'n armen neemt is ondraaglijk. Is het dan zo makkelijk om over mij te zijn? Iedere morgen sta ik op en mag alles opnieuw beseffen en beginnen verwerken. Ik kan niet in mijn bed slapen omdat het nog steeds zijn geur draagt, en ik wil het niet verschonen om dezelfde reden. De voorbije 2 weken heb ik slechts 1 keer iets kunnen eten, niet uit zelfmedelijden, maar het LUKT me gewoon niet. Alles in dit huis herinnert me aan hem. Morgen hak ik de knoop door en al z'n spullen gaan weg… het is genoeg geweest. Ik haat het om mezelf op deze manier te zien, ik ben beter dan dit! Als hij mij zo snel kan vergeten, dan kan ik dit ook! Het helpt me steeds als ik tegen mezelf zeg: genoeg is genoeg! Ik mis hem enorm en de pijn is soms ondraaglijk, maar ik moet verder! Reactie infoteur, 26-09-2010
Dat is inderdaad vreselijk, en de manier waarop hij het heeft aangepakt is natuurlijk not done. Ik vind het erg goed van je dat je de knoop doorhakt, want je moet vooruit en niet achteruit. Ik wens in je ieder geval veel sterkte en succes, en ik hoop dat de situatie verbeterd.

Rob, 22-09-2010
Bedankt voor de tips.
Mijn vriendin heeft aangegeven dat ze het gevoel kwijt is maar nog wel van me houdt en om me geeft.
We hebben 1,5 jaar een relatie maar nu ik dit heb gehoord ben ik echt gebroken.
Ik ga ook voorlopig niet naar mijn werk toe omdat ik me echt niet kan concentreren, eten en slapen gaat ook niet.
Ze heeft wel aangegeven dat het nog niet over is en dat we er tijd voor nemen.
Maar ik weet niet wat ik moet doen,
Misschien heeft u hier ook tips voor? Reactie infoteur, 25-09-2010
Wat vervelend om te horen, je bent echt ziek van de liefde. Toch is het verstandig om alternatieve activiteiten te ondernemen zodat je niet in de problemen komt.

Lisa, 17-07-2010
Het is alweer bijna een jaar geleden dat ie het huis uitging… ik huil nog wekelijks en heb heel veel verdriet.geenenkele tip helpt, want ik probeer ze allemaal… het moet slijten… hoe vergeet je in hemelsnaam 18 jaar van je leven? Reactie infoteur, 01-09-2010
Dat doe je jammer genoeg niet, je moet er mee leren leven.

Ikke, 30-04-2010
Ik heb er 3 maanden over gedaan om het te accepteren dat het uit is, ik heb deze tips gevolgd en het helpt alleen als je er aan toe bent, nog steeds mis ik hem, maar als het ment to be is komt het wel goed maar daar ben ik helemaal niet meer mee bezig Reactie infoteur, 01-09-2010
Goed om te horen!

Meisje Met Verdriet, 13-04-2010
Waarom heb ik met mijn verdriet dat ik slecht slaap en niets eet en 5 kilo kwijt ben in 3 dage ik ken alleen maar denken aan hem elke dag als ik beetje geslapen heb begin ik al te huilen dus deze tips gaan bij mij niet werken Reactie infoteur, 01-09-2010
Dat zullen ze wel, je moet er echter voor open staan.

Anomiem, 16-03-2010
Dank je wel voor de tips. Reactie infoteur, 01-09-2010
Geen probleem (;

Kisses (infoteur), 28-07-2008 #7
Hoi, een leuk artikel en je tips zijn goed. :) Reactie infoteur, 01-09-2010
Bedankt!

Nielsvermeiren (10 artikelen)
Gepubliceerd: 24-07-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.