Kado's van Sterren en Beroemdheden (Celebrities)

Kado's van Sterren en Beroemdheden (Celebrities) Wat voor kado's geven sterren en beroemdheden elkaar? Dat het hier niet om gewone kado's zal gaan, moge duidelijk zijn. Het ene kado is nog duurder en extravaganter dan het andere. Ja, daar ben je een ster voor, zullen we maar zeggen. Gewone kado's zijn in deze wereld van glamour en luxe "not done". In het sterren-wereldje wordt niet op een dollar meer of minder gekeken. Vaak is het gewoon een vorm van competitie; niemand wil immers voor elkaar onder doen.

Hele dure kado's

Voor de meesten van ons zijn kado's van beroemdheden allemaal kado's die zeer ver weg van ons liggen. Kado's die wij in ieder geval nooit zullen krijgen of geven, simpelweg omdat onze portemonnee dat niet toe laat. Maar daarom kan het nog wel leuk zijn om te weten wat voor dure kado's beroemdheden elkaar zoal geven. Gewoon lezen, puur voor "the fun of it". Waar shoppen sterren als de Beckhams, Christina Aguilera of Jay-Z. En wat kopen deze beroemdheden voor elkaar. Ook zij hebben een probleem - een luxe probleem weliswaar - want wat moet je een ander geven als die eigenlijk alles al heeft. Dus ook voor onze sterren is het niet eenvoudig, ondanks dat hun budget heel veel mogelijkheden biedt, om met een origineel kado voor de dag te komen. In dat opzicht lijken deze "Celebs" toch verrassend veel op "gewone" mensen.

Shop-adressen van beroemdheden

Celebrities houden van shoppen, heel duur shoppen dan wel te verstaan. Niet elke winkel of boutique heeft de uitstraling die nodig is om beroemdheden binnen hun deuren te krijgen. Wie dat wel lukt, heeft de garantie op veel aandacht in de media middels de paparazzi die er altijd op gebrand zijn om te weten wie wat waar koopt. En hoe duur het wel niet was. Als winkeleigenaar kun je je dan ook geen betere reclame wensen dan een bezoek van een bekende filmster, zanger of sportheld. De eeuwig op de loer liggende roddelpers zorgt voor de rest; binnen een dag weet iedereen welke ster jouw winkel interessant genoeg vond voor een bezoekje. Er wordt zelfs beweerd dat winkeliers gewillig grof geld betalen aan sterren als zij bereid zijn om eens te komen shoppen. Of geen factuur in rekening brengen voor het gekochte in ruil voor de reclame die zij ondervinden van dit “sterren-bezoek”.

Hieronder een kleine greep uit de bekende winkels die beroemdheden tot hun klantenkring kunnen rekenen.
  • Roberto Cavalli (Kledingzaak) o.a. in Londen
  • Ga Ga Designs (Exclusieve Baby Designwinkel) o.a. in Los Angeles
  • Chantal Thomass boutique (Luxe lingerie) o.a. in Parijs
  • Kitson Kids (Boutique voor kinderkleding en -schoenen) o.a. in West Hollywood, California
  • Barneys (Warenhuis) o.a. in Beverly Hills
  • Tiffany & Co. (Juweliershuis) o.a. in New York
  • Petit Tresor (Babyshop) o.a. in Los Angeles
  • Bulgari (Exclusieve winkel voor juwelen en geschenken) o.a. in Rome
  • The House of Graff (Juweliershuis) o.a. in New York
  • Neiman Marcus (Superluxe warenhuis) o.a. in Los Angeles

Voorbeelden van Kado's van Beroemdheden

Tom Cruise / Katie Holmes
Tom Cruise gaf zijn aanstaande vrouw geen diamanten ring als huwelijkskado, maar een vliegtuig. Een costumized Gulfstream Jet ter waarde van 20 miljoen dollar. Volgens een goede vriend zou Tom gewild hebben dat hij Katie hiermee het meest verbazingwekkendste huwelijksgeschenk gaf dat ooit was gegeven. “Iets waardoor haar leven zo veel beter zou worden, dan door een grote diamant om haar vinger.” Bovendien wil Tom door middel van dit kado haar de passie voor het vliegen bijbrengen.
Katie Holmes gaf een horloge aan Tom Cruise als huwelijkskado. Geen gewoon horloge natuurlijk, maar een horloge van Vacheron Constantin, een Zwitsers “klokje” ter waarde van 23.000 dollar. Holmes heeft de achterkant laten graveren met de tekst “I love you”
Beyoncé / Jay-Z
Superster Beyoncé Knowles kreeg als kado voor haar 25e verjaardag (4 sept.) een vintage 1959 Rolls-Royce convertible van vriendje Jay-Z.
Wat geef je jouw geliefde als die alles al heeft. Volgens zeggen zou dit een kado zijn wat de zangeres nooit verwacht had. Jay-Z nam zijn liefje mee naar de Time Warner garage en verraste haar met dit peperdure kado. Dit verjaardagskado zou de rapper zo’n 1,2 miljoen dollar gekost hebben.
Diana, Princess of Wales / Dodi Al-Fayed
In de nacht van 30 op 31 augustus 1997 werd de wereld opgeschrikt door het tragische verkeers-ongeval waarbij Diana en Dodi Al-Fayed beiden om het leven kwamen. Hun auto crashte tegen een betonnen zuil in de Pont d’Alma tunnel in Parijs, terwijl zij achtervolgd werden door paparazzi fotografen. Vanaf het moment dat zij het Ritz Hotel hadden verlaten en op weg waren naar Dodi’s appartement op de Champs d’Elysses werden zij door de paparazzi achtervolgd. Dodi Al-Fayed (42) was op slag dood en Diana (36) overleed korte later in het ziekenhuis. Tot op de dag van vandaag is er geen duidelijkheid omtrent de oorzaak van dit fatale verkeers-ongeval.
De vader van Dodi Al-Fayed – de schatrijke Egyptische zakenman Mohamed Al-Fayed, eigenaar van o.a. het wereldberoemde warenhuis Harrods in Londen – houdt vol, dat het gaat om een moordaanslag in opdracht van geheime agenten van het Engelse koningshuis. Volgens zijn zeggen, stonden Diana en Dodi op het punt om zich te verloven en zou zij vier weken zwanger zijn van zijn zoon. Diana zou “ja” gezegd hebben op het huwelijks-aanzoek van Dodi. De Britse regering zou volgens zijn zeggen alles ervoor over hebben om een huwelijk tussen deze twee geliefden te voorkomen. Het verhaal van een ophanden zijnde verloving wordt ook bevestigd door de Franse juwelier Alberto Repossi. Dodi Al-Fayed had bij hem een verlovingsring gekocht ter waarde van 245.000 dollar in zijn boetiek in Monte Carlo. De ring was rijkelijk bezet met diamanten en smaragden. Het paar zou eerder in augustus deze ring aldaar uitgezocht hebben uit de “Dit-moi Oui!” collectie, oftewel de "Ja ik wil" collectie. Deze ring moest op maat gemaakt worden voor Diana en Dodi zou de ring diezelfde middag van de 30e augustus vóór het paar naar de Ritz ging, hebben opgehaald in Repossi’s boetiek op de Place Vendôme in Parijs.
Marilyn Monroe / Joe DiMaggio
Norma Jeane Baker beter bekend als Marilyn Monroe. Deze Amerikaanse actrice werd geboren onder de naam Norma Jeane Mortenson op 1 juni 1926 in Los Angeles. Het huwelijk van Marilyn Monroe met de honkbalster Joe DiMaggio - waarmee ze op 14 januari 1954 in het huwelijk trad - duurde slechts 7 maanden. Ze gingen evenwel als heel goede vrienden uit elkaar. Het is zelfs DiMaggio die in 1962 de begrafenis van de filmactrice heeft geregeld en er wordt gezegd dat hij gedurende twintig jaar elke week verse rozen naar haar graf bracht, totdat hij zelf overleed. Joe DiMaggio gaf Marilyn een heel bijzonder kado tijdens hun huwelijksreis in Japan, een schitterend parelcollier. Later beter bekend als de “Marilyn Monroe Necklace”. Het klassieke collier bestond uit 44 gecultiveerde Akoya parels, diamanten en platina en was door DiMaggio speciaal laten maken voor Marilyn. Waarde onbekend, maar dat het een heel duur kado was, kun je rustig aannemen.
Nicole Kidman / Tom Cruise
Nicole Kidman heeft bewezen dat er van een slechte verstandhouding met haar ex Tom Cruise geen sprake is. Ze schonk Tom en Katie voor hun huwelijk een Baccarat kristallen Diva vaas ter waarde van 2.800 dollar. De actrice kocht de vaas bij Los Angeles' Neiman Marcus; volgens een medewerker van de winkel gaf Kidman een kaart af in een gesloten enveloppe, die naar het huis van Cruise moest worden verzonden, samen met de vaas. Op de kaart zou gestaan hebben: "wishes them both a lifetime of happiness together"
Prins Willem-Alexander / Maxima
Prins Willem-Alexander en Maxima hebben elkaar leren kennen tijdens een bal na een plechtigheid in Sevilla in maart 1999, waar Willem-Alexander in functie aanwezig moest zijn. Maxima was min of meer bij toeval bij het diner, dat door een bal werd gevolgd, terechtgekomen. Willem-Alexander vroeg Maxima ten dans en dat was het begin van hun relatie, die aanvankelijk voor de buitenwereld geheim bleef. Het schijnt dat Maxima pas veel later hoorde dat ze die avond met de kroonprins van Nederland had gedanst. Dit fraaie koppel is ongetwijfeld het meest besproken liefdespaar in de Nederlandse media. Na enkele relaties met dames uit eigen land bleek Willem-Alexander uiteindelijk niet bestand tegen de charmes van deze ontwapenende Argentijnse. Willem-Alexander vroeg haar bijna 2 jaar later op 19 januari 2001 ten huwelijk op de vijver van Huis ten Bosch.
Op 30 maart 2001 verloven kroonprins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta zich met elkaar. Op 2 februari 2002 voltrekt de burgemeester van Amsterdam, mr. M.J. Cohen, het huwelijk in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De kerkelijke inzegening vindt plaats in de Nieuwe Kerk, door dominee C.A. ter Linden. De verlovingsring die Willem Alexander zijn aanstaande kado gaf, was een platina ring bezet met een ovaal geslepen oranje diamant, aan weerszijden bezet met emerald geslepen diamanten, ingesloten tussen twee banden die zijn bezet met briljant geslepen diamanten. De kroonprins heeft de ring zelf ontworpen met een juwelier. Waarde van de ring is onbekend. De trouwringen van het bruidspaar zijn handgemaakt van wit goud. De ringen zijn 2,5 millimeter breed en halfrond. Vandaag de dag draagt Maxima haar verlovingsring nog iedere dag, met erboven haast onopvallend de trouwring.
David Beckham / Victoria Beckham
Victoria Beckham, geboren Victoria Caroline Adams, kreeg voor haar 32e verjaardag een halssnoer van acht miljoen pond (12 miljoen euro) kado van haar echtgenoot David. De vroegere Spice Girl - bijnaam Posh Spice - is gek op het Bulgari-collier dat actrice Keira Knightley droeg tijdens de Oscar-uitreiking 2006. Stervoetballer David Beckham had de Italiaanse juwelier verzocht een kopie te maken van het halssnoer. De ketting is versierd met diamanten, robijnen, saffieren en smaragden.
In hun huis in Madrid kreeg Victoria ook een feestje in Japanse stijl van haar echtgenoot. Dat kostte de Engelse topvoetballer van Real Madrid ongeveer tienduizend pond (meer dan veertienduizend euro). Naar verluidt behoorden beroemdheden als o.a. Elton John tot de verjaardagsgasten.
Jennifer Lopez / Ben Affleck
In 2003 gaf Jennifer Lopez haar toenmalige verloofde Ben Affleck een auto kado. Nee, geen gewone natuurlijk, maar een Bentley ter waarde van 300.000 dollar. Enkele maanden later was dit droom-paar alweer uit elkaar.
Begin 2007 heeft Ben de auto te koop gezet; nu hij een gezinnetje heeft gesticht met Jennifer Garner hecht hij geen waarde meer aan overdreven blingbling beweert hij en mag de opzichtige Bentley dus de deur uit. Volgens insiders is Ben voornemens de opbrengst te doneren aan een kinder-ziekenhuis in Boston.
Donald Trump / Melania Knauss
De Amerikaan Donald Trump – of “The Donald”, zoals hij graag genoemd wordt – besloot in april 2004 voor de derde maal te gaan trouwen. Deze 57 jarige zakenman en biljonair gaf zijn aanstaande, het Sloveniaanse model Melania Knauss (33), een verlovingsring ter waarde van 2 miljoen dollar. Als hij de ring niet had laten graveren, zou deze zelfs nog meer waard zijn. Naar zijn eigen zeggen: “When The Donald does something, he does it right”. Hij beweert dat hij hiermee aan Melania ’s werelds duurste verlovingsring heeft gegeven. De ring, een 12 karaat flawless emerald diamant gezet in platina, kwam van de bekende juwelier The House of Graff in New York. Deze diamant wordt ook wel “The Lord of the Rings” genoemd.
Het gerucht gaat dat Trump de ring voor de helft van de prijs kreeg, in ruil voor de publiciteit in de media die Graff zou krijgen door het hele spektakel rond de trouwerij.
© 2008 - 2020 Drem, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Marilyn Monroe: filmdiva en stotteraarDit jaar is het vijftig jaar geleden dat Marilyn Monroe (1926-1962) overleed. Maar weinig mensen weten dat de Amerikaans…
Grootste stijlicoon van Hollywood: Marilyn MonroeZe viel vooral op door haar knalrode lippen, korte blonde lokken en polka-dotjurken. Actrice en zangeres Marilyn Monroe…
De dood van Marilyn MonroeMarilyn Monroe werd op 5 augustus 1962 dood gevonden in haar huis in Brentwood in Californië. Ze was gestorven aan een o…
Trendsetter HollywoodTrendsetter HollywoodEr is een lijn te herleiden uit de trendsetters van pakweg de afgelopen eeuw. We kopiëren met het grootste gemak wat Hol…

Emigreren, waarheen en waaromEmigreren, waarheen en waaromHeb je genoeg van deze regering, de belastingdruk, de files, het klimaat, de wateroverlast, de rotzooi op straat, de te…
mijn kijk opBesnijdenis in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten is het land waar de meeste besneden mannen te vinden zijn ter wereld. De oorsprong van de besnijdeni…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Kado's van Sterren en Beroemdheden (Celebrities)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Etsel (infoteur), 02-10-2008 17:42 #1
Hallo Drem,

Leuk al die dure cadeaus. Om die reden zou ik ook wel beroemd willen zijn. Jammer alleen dat velen van hen (nog niet degenen die in dit artikel staan) het nooit zo lang met elkaar volhouden. Nou ja, dan hebben ze in ieder geval nog een leuk aandenken…

Groet, Etsel Reactie infoteur, 02-10-2008
Ja dat klopt Etsel. Inderdaad houden de meeste relaties niet lang stand. Daar hoeven we dus niet jaloers op te zijn. Ik weet zo net nog niet of hun leven wel zo leuk is met al die stress en publieke aandacht. Misschien hebben ze wel veel liever een klein lief kado met een aai over de bol.

Infoteur: Drem
Laatste update: 17-06-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!