15 leuke thema's voor feesten!

15 leuke thema's voor feesten! Een geschikt thema kiezen voor een feest kan een leuke maar ook een lastige opgave zijn. In dit artikel staan daarom de allerleukste thema's voor feesten je op een rij. Voor iedere doelgroep wat wils; dus succes verzekerd!

Thema's voor feesten

Wie een leuk en passend thema voor een feest moet uitkiezen kan wel een beetje hulp gebruiken. In dit artikel staan 15 thema's die geschikt zijn voor feesten voor allerlei verschillende doelgroepen:

1. Rock 'n Roll

Kledingstijl: Vrouwen gekleed in wijde rokken (petticoats) met strakke blousen, mannen in pantalons of spijkerbroeken met leren jack. Haar in een staart bij de vrouwen, mannen gebruiken veel gek voor bv. een kuif.
Muziek: Rock'n roll muziek, bijvoorbeeld van Elvis of the Jailhouse Brothers.

2. Goed Fout

Kledingstijl: Alle kleding die 'goed fout' is. De nerdlook bijvoorbeeld, of helemaal in het rose met glitters. Iedereen kan zich op zijn/haar manier uitleven, dat maakt dit thema zo leuk.
Muziek: Allerlei 'foute' liedjes. Q-Music heeft bijvoorbeeld een foute top 100; van irritante zomerhits tot après-ski muziek.

3. Back to the (60's, 70's, 80's)

Kledingstijl: Helemaal terug naar de 60's, 70's of 80's. Hippiekleding of retrokleding. Mannen het haar lang, vrouwen bijvoorbeeld in catsuit. Grote pruiken, brillen.
Muziek: Selectie van hits uit de jaren 60, 70 of 80

4. Gala

Kledingstijl: Vrouwen in mooie, chique avondjapon, mannen in smoking. Kleding oogt netjes; haren mooi gestyled.
Muziek: Meer rustige muziek, bijvoorbeeld romantische (pop)muziek of klassiek.

5. Night at the movies

Kledingstijl: Iedereen gaat als een 'filmkarakter' gekleed. Bijvoorbeeld als James Bond of Lara Croft.
Muziek: Filmmuziek, te denken aan bijvoorbeeld soundtracks van bekende films.

6. Disco

Kledingstijl: Kleurig en over de top. Voor vrouwen veel kleuren, wijde pijpen, evt. bloemen. Voor mannen ook wijde pijpen, grote pruiken. Brillen en enorme pruiken.
Muziek: Discohits, van the Jackson 5 tot Earth, Wind and Fire

7. Jungle Fever

Kledingstijl: Jungle- en dierenprints. Vrouwen bijvoorbeeld in kleding met panterprints of Jane-outfit. Mannen als Tarzan of holbewoner.
Muziek: Lion King, vrolijke muziek.

8. Chinatown

Kledingstijl: Mannen en vrouwen gaan Oosters gekleed. Vrouwen bijvoorbeeld in kimono, mannen in pantalon met blouse. Gebruik maken van veel Chinese assescoires.
Muziek: Oosterse muziek, rustige muziek.

9. Beauty and the Beast

Kledingstijl: Vrouwen als 'prinses'. Mooie, grote jurken aan, haren mooi opgestoken. Mannen als 'beesten'. Harig, ruig; beestachtig.
Muziek: Allerlei romantische hits, mix tussen rustige muziek en bijvoorbeeld rockmuziek.

10. Raar met je haar

Kledingstijl: Vreemde (gekleurde) kapsels, haar recht omhoog, veel glitters, gel, gekke staarten. Hoedjes, brillen en andere hoofddeksels zijn ook welkom.
Muziek: vrolijke dansmuziek.

11. Western

Kledingstijl: Cowboys en Cowgirls. Mannen als cowboy, laarzen aan, spijkerbroek en geruite blouse. Vrouwen met spijkerbroek- of rok, geruite blouse, sjaaltje om. Lasso in de hand, of hoefijzer.
Muziek: Westernmuziek, van Shania Twain tot Tom Dooley.

12. Dressed in... (white, black)

Kledingstijl: Alle kleding in een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld wit, rood of zwart.
Muziek: Trance, Marco Borsato of metal. Veel mogelijkheden.

13. Las Vegas

Kledingstijl: Vrouwen in cocktailjurken, bijvoorbeeld uitgedost met (nep)bont. Veel make-up, lange sigaret. Mannen in smoking; zien er gelikt en 'gevaarlijk' uit.
Muziek: Showmuziek, jazz enz.

14. Carnaval

Kledingstijl: Vrolijk, 'overdreven'. Voor vrouwen veel glitters, kettingen. Mannen gekleurde blousen, strakke broeken.
Muziek: Carnavalmuziek, après ski, vrolijk.

15. Oranje Boven

Kledingstijl: Typisch Holland. Oranje kleding, gezichten geschminkt in rood-wit-blauw. Grappige, oranje hoofddeksels.
Muziek: Nederlandse muziek; van Marco Borsato tot Jan Smit.

Lees verder

© 2009 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feestartikelen & fopartikelen, voor feesten & vieringenFeestartikelen & fopartikelen, voor feesten & vieringenFeestartikelen horen bij feesten en vieringen: bij tradities zoals Sinterklaas en bijeenkomsten met familie en vrienden.…
Thema Feesten in de Serrania de Ronda (Zuid-Spanje)De gewoonten en tradities in de Serrania de Ronda (Andalusie) zijn een weerspiegeling van hoe het leven er daar uitziet.…
Christelijke feestdagen: CarnavalChristelijke feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…
Tips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenTips voor een vrijgezellenfeest voor vrouwenGaat er binnenkort een familielid trouwen, bijvoorbeeld je zus of een nicht? Zegt een vriendin binnenkort Ja tegen haar…

Cradle to cradle - van 2 kanten bekekenSteeds vaker worden we geconfronteerd met de term ‘duurzaam leven’, een levensstijl waarbij je goed let op de toekomst v…
Analfabetisme in NederlandAnalfabetisme in NederlandDe meeste mensen in ons land hebben goed leren lezen en schrijven. Er is echter een groep die dat niet kan, of daar heel…
Jolene1984 (221 artikelen)
Laatste update: 30-05-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.