De tijd vlak voor de komst van de Masjiach (messias)

De tijd vlak voor de komst van de Masjiach (messias) De tijd vlak voor de komst van de Messias wordt 'Ikvot Meshicha' genoemd. De tijd bepaald door God voor de Messiaanse verlossing is een geheim. Toch worden we hints gegeven van zijn nabijheid. De meeste van de voorwaarden zijn erg verwarrend.

Voorwaarden

De meeste van de voorwaarden zijn erg verwarrend. Eén grote bron beschrijft de wereld-voorwaarde in deze dagen als volgt: stijging in onbeschaamdheid en schaamteloosheid; onderdrukkende inflatie; ongebreidelde onverantwoordelijkheid van de autoriteiten; centra van studie zullen veranderd worden in ontuchtige huizen; oorlogen; veel bedelaars, met niemand die medelijden heeft; wijsheid zal worden verrot; de vromen zullen worden veracht; de waarheid zal worden verlaten; de jongeren zullen de ouderen beledigen; familieruzies; onvoorzichtig leiderschap.

Andere bronnen voegen eraan toe: een gebrek aan geleerden; opeenvolging van zorgen en kwaad; honger; wederzijdse aanklachten, epidemieën van vreselijke ziekten; armoede en schaarste; vervloeking en blasfemie; internationale provocaties. Kort gezegd, het zal een tijd van lijden zijn waarop het lijkt dat God slaapt. Deze zijn de geboorteweeën van de Masjiach.

"Wanneer je een generatie achteruit ziet gaan, hoop op hem.....wanneer je generaties overspoelt ziet raken met zorgen, verwacht hem. Wanneer je naties tegen elkaar ziet vechten, kijk naar de voeten van de Masjiach."

Geen wonder dat sommige wijzen vrees uitdrukken over deze dagen in termen van: "Laat de Masjiach komen, maar laat mij hem niet zien." De heersende houding is echter om op zijn komst te wachten.

Geboorteweeën

De zorgen en de zielsangst van de geboorteweeën van de Masjiach zijn niet onvermijdelijk:
"Wat kan de mens doen om gespaard te blijven van de weeën van de Masjiach? Laat hem de Tora omarmen en liefdevolle handelingen verrichten!

Bovendien zijn er ook goede en gelukkige tekenen die de komst van de masjiach indiceren: een goede mate van welvaart; een hernieuwde Tora-studie; en de opening van hemelse wijsheid en aardse wijsheid (door wetenschappelijke ontdekkingen en vooruitgang; een manifestatie van het mystieke onderwijs van de Tora; en vele wonderen die verricht zullen worden.
© 2007 - 2022 Jehoeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Torastudie: Mozes en de Messias - Exodus 4:13Torastudie: Mozes en de Messias - Exodus 4:13De Joodse wijzen stellen dat de eerste verlosser de laatste verlosser zal zijn. Dit wil niet zeggen dat Mozes en de Masj…
De komst van de Masjiach (messias) bespoedigenDe komst van de Masjiach (messias) bespoedigenEr zijn een aantal manieren om de komst van de Masjiach te bevorden voor zijn laatste dag. In het algemeen gesproken bet…
Wachten op de Masjiach (messias)Er bestaat een verplichting om op de komst van de Masjiach (messias) te wachten. Deze kan elk moment komen. Ook moeten w…
De persoonlijkheid van de Masjiach (messias)De persoonlijkheid van de Masjiach (messias)In dit artikel bespreek ik de persoonlijkheid van de Masjiach (messias). De Masjiach als mens, in elke generatie en het…

Het Messiaanse TijdperkHet Messiaanse TijdperkHet messiaanse tijdperk wordt gekenmerkt door een aantal zaken: herstel van de Heilige Tempel, inzameling van de joodse…
Torastudie: Verbond Abraham - Genesis 16:7-11 en 17:5Torastudie: Verbond Abraham - Genesis 16:7-11 en 17:5Abrams naam verandering, tezamen met zijn besnijdenis en verbond met God, markeerde een duidelijk keerpunt in zijn leven…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
  • J. Immanuel Schochet (Chabad-Chassidisme)
Jehoeda (1.536 artikelen)
Laatste update: 30-05-2021
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.