InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Politiek > Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TON

Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TON

Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TON Trots op Nederland heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten van TON? Waar gaat TON op bezuinigen? Wat doet TON voor de Nederlandse burgers? Hoe gaat Verdonk de staatsschuld verlagen en het begrotingstekort verminderen? Verdere marktwerking in de zorg en levensstijl afhankelijke zorgpremie, afschaffen arbeidskorting en heffingskorting, kleiner Koningshuis en overige maatregelen. Een overzicht in dit artikel.

Hoofdpunten programma verkiezingen 2010 andere partijen


TROTS OP NEDERLAND

TON heeft met het oog op de verkiezingen voor de tweede kamer op 9 juni 2010, het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Hieruit kan worden opgemaakt, wat TON van plan is en waar de Nederlandse werknemers en burgers rekening mee moeten houden, mocht TON bij de verkiezingen voldoende stemmen krijgen om te mogen regeren.

Bezuinigingen

TON wil in 8 jaar tijd 29 miljard euro bezuinigen; elk jaar ruim 3,6 miljard.

Zorg

TON wil verdere marktwerking in de zorg. Alleen eerste hulp, noodhulp en ambulancedienst zal worden betaald uit de 'algemene middelen'. Daarnaast wil TON woningen ontwikkelen waar drie generaties samen kunnen wonen om voor elkaar te zorgen. Hiermee wordt flink bezuinigd, als verpleeghuizen minder noodzakelijk zijn, doordat de volgende generatie verantwoordelijk wordt voor de oudere generatie.

Zorgpremie afhankelijk van levensstijl

Gezond gedrag kan volgens TON worden gestimuleerd, door mensen die letten op hun gezondheid te belonen met een
lagere verzekeringspremie dan mensen die minder gezond zouden leven. De hoogte van de zorgpremie wordt niet letterlijk verlaagd voor mensen die meer gezond leven, maar mensen die minder gezond leven, worden geconfronteerd met een hogere maandelijks premie. (Mensen die bijvoorbeeld roken of overgewicht hebben, betalen een hogere zorgpremie.)

AOW Leeftijd

TON wil de AOW leeftijd op 65 laten en is tegen een verhoging naar 67.

Inkomstenbelasting verlagen

TON wil de vlaktaks invoeren van 25 procent, zodat iedereen een kwart van zijn inkomen aan belasting afdraagt. Nu is dat 33%, 42% of 52%. Daar staat dan tegenover dat TON de algemene heffingskorting, arbeidskorting en combinatiekorting wil afschaffen. Hierdoor wordt het inkomen juist extra belast en moet over een hoger totaalinkomen, belasting worden betaald. De afschaffing van deze kortingen, moet ruim 32 miljard euro opleveren.

Belastingen

TON wil de vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en successierechten afschaffen. Daarnaast staat TON voor een verlaging van vermogensrendementsheffing.

Verlaging belasting automobilist: TON wil de accijnzen op benzines omlaag brengen, de aanschafbelasting en motorrijtuigenbelasting afschaffen. De aanschafbelasting is volgende de EU niet legaal en moet dus vanuit de EU worden afgeschaft.

Loonontwikkeling

TON wil alle uitkeringen bevriezen, behalve de AOW. Daarnaast wil TON de lonen van de ambtenaren bevriezen.

Bezuinigen op ambtenaren

In het ambtenarenapparaat bij openbaar bestuur, zorg, defensie en onderwijs wil TON flink gaan schrappen.

Ontwikkelingshulp

TON wil ontwikkelingshulp met ruim twee derde terugbrengen en alleen nog noodhulp geven.

Hypotheekrenteaftrek

In eerste instantie zegt TON de hypotheekrenteaftrek ongewijzigd te laten. Alleen als de vlaktaks is ingevoerd, kan de aftrek toch wel worden verminderd.

Democratie

De minister-president en de burgemeester worden rechtstreeks gekozen, als het aan TON ligt.

Koningshuis

TON wil een kleiner koningshuis met alleen nog ceremoniële taken.

Politie

TON wil één nationale politie. TON wil verder het salaris van uitvoerende agenten laten stijgen met 20 procent.

Rechtspraak

TON wil rechters die niet functioneren, kunnen ontslaan. Daarnaast wil TON dat burgers inspraak krijgen in het proces via lekenrechtspraak.

Illegaliteit

Illegaal in Nederland verblijven, wordt strafbaar als het aan TON ligt. Ook medeplichtigheid daaraan (ook door gemeentebesturen) wordt strafbaar. Illegalen worden uitgezet.

Integratie

TON ziet het simpel: ,,meedoen moet, teruggaan is ook goed.''


Ondernemers

TON wil een Nationale Investeringsbank voor kredietverlening aan ondernemers instellen.
© 2010 - 2019 Alex, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 D66D66 heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten va…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 CDAPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 CDAHet CDA heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachte…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 PVDAPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 PVDADe Partij van de Arbeid heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kun…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVDPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVDDe VVD heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten…
Verkiezingen 2010Verkiezingen 2010De uitslagen en winnaar van de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni zijn bekend. De VVD wint nipt de Tweede Kamerverkiez…

Reageer op het artikel "Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TON"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Alex
Laatste update: 22-07-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Politiek
Schrijf mee!