InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Politiek > Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVD

Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVD

Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVD De VVD heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten van de VVD? Waar gaat de VVD op bezuinigen? Wat doet de VVD voor de Nederlandse burgers? Hoe gaat Mark Rutte de staatsschuld verlagen en het begrotingstekort verminderen? De AOW leeftijd zo snel mogelijk naar 67 verhogen, basisstudiebeurs wordt lening, huursubsidie verminderen, eigen risico in de zorg naar 300,00 en overige maatregelen. Een overzicht in dit artikel.

Hoofdpunten programma verkiezingen 2010 andere partijen


VVD

De VVD heeft met het oog op de verkiezingen voor de tweede kamer op 9 juni 2010, het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Hieruit kan worden opgemaakt, wat de VVD van plan is en waar de Nederlandse werknemers en burgers rekening mee moeten houden, mocht de VVD bij de verkiezingen voldoende stemmen krijgen om te mogen regeren.

Bezuinigingen

De VVD wil de komende kabinetsperiode voor 20 miljard euro bezuinigen en tegelijk besluiten nemen om in de vier jaar erna nog eens 10 miljard te bezuinigen.

Afghanistan Uruzgan

De VVD is voor een nieuwe missie in Afghanistan. Dit kan in Uruzgan zijn of in een ander deel van Afghanistan.

Coalitie met PvdA

Job Cohen heeft reeds gesprekken gevoerd met Rutte om een mogelijke samenwerking te bespreken. Rutte flirt openlijk met de PvdA en ziet een nieuw paars kabinet prima zitten, zolang hij maar gaan regeren met de VVD. Natuurlijk doen de VVD en PvdA in de campagne nog zogenaamd strijden met elkaar, maar ze zien het met elkaar zitten om na 9 juni te gaan regeren. Wie niet wil dat de PvdA opnieuw met generaal pardonnetjes gaat strooien en de staatsschuld verder laat oplopen, door wanbeleid zoals de afgelopen jaren vertoond, doet er verstandig aan, te overdenken of een strategische stem meer verstandig is. Als de VVD de meeste stemmen krijgt, zal de PvdA ook in de coalitie terecht komen. Als de VVD voldoende stemmen krijgt om slechts als 3e partij aan te schuiven, zal de VVD ook kunnen gaan regeren, maar dan zonder de PvdA.

AOW leeftijd

De VVD wil de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 jaar zo snel mogelijk doorvoeren. Vanaf 2011 wil de VVD beginnen met het verhogen van de AOW leeftijd.

Eigen risico Zorg

Het invoeren van het nieuwe zorgstelsel enkele jaren geleden, waardoor iedereen hogere maandelijkse premies betaalt en geconfronteerd wordt met een eigen risico, is hoofdzakelijk te danken aan de VVD. Nu wil de VVD het basispakket verder versoberen, waardoor (nog) minder vergoed wordt vanuit het basis-zorgpakket. Daarnaast wil de VVD het eigen risico verhogen (bijna verdubbelen) naar 300,00 per jaar. Een bezoek aan de huisarts moet ook vanuit het eigen risico betaald worden en valt niet onder het pakket. Voor de meer dan 1.500,00 aan premie dat jaarlijks betaald moet worden aan de zorgverzekeraar, mag men niet naar de huisarts. Dat moet dan alsnog los betaald worden. Pas nadat 300,00 in het jaar betaald is aan eigen risico, valt een bezoek aan de huisarts onder het pakket.

Medisch specialisten

De medisch specialisten in Nederland ontvangen de hoogste vergoedingen en salarissen van heel Europa. De VVD wil hier niet op bezuinigen. Ook is er veelvuldig sprake van fraude bij declaraties door medisch specialisten, waardoor veel te veel onterecht wordt betaald aan medisch specialisten en ziekenhuizen. Ook hier zegt de VVD niets tegen te kunnen doen. Wel ziet de VVD een mogelijkheid in het verhogen van de maandelijkse zorgpremie voor burgers en het verhogen van het eigen risico.

Basisbeurs studiefinanciering wordt lening

Studeren wordt voor kinderen van arbeiders uit de middenklasse en lageklasse steeds moeilijker. Een basisbeurs is al niet voldoende om de kosten van het studeren te compenseren, maar dat wordt als de VVD het voor het kiezen heeft, nog moeilijker. De basisbeurs wordt een lening. Na afloop van een opleiding bestaat er dus altijd een schuld. De eerste jaren na het afronden van een opleiding, moet gewerkt worden om de studieschuld terug te betalen. Een schuld van gemiddeld
40.000,00 voor een HBO-opleiding is dan heel gewoon.

Beperken WW

De WW wordt als het aan de VVD ligt gemaximeerd tot een jaar voor werknemers. Op de wachtgeldregeling voor politici wordt niet bezuinigd. Politici houden recht op maximaal 6 jaar doorbetaling van het salaris. Ook als zij vrijwillig vertrekken.

Inkomstenbelasting

De VVD wil iedere schijf met 1% verlagen.

Overheid

De VVD wil een kwart minder politici en een halvering van het aantal ministers en ambtenaren.

Ontwikkelingshulp & EU bijdrage

De VVD wil de bijdrage aan ontwikkelingshulp en aan de Europese Unie halveren.

Wajong

De VVD wil bezuinigen op de WAJONG uitkeringen. Alleen écht jong gehandicapten krijgen een uitkering, als het aan de VVD ligt. Hieruit kunnen we opmaken, dat op dit moment ook niet jong gehandicapten onterecht aanspraak maken op een WAJONG uitkering.

Politie

De VVD zet in op meer blauw op straat. Ruim 3500 agenten moeten er bij komen, als de VVD het voor het kiezen heeft.

Hypotheekrenteaftrek & huursubsidie

De VVD wil de hypotheekrenteaftrek volledig behouden, zonder enige hervorming. Wel wil de VVD het stelsel van huursubsidie hervormen. Minder huursubsidie. En daarbij de huursubsidie niet meer vanuit de belastingdienst, maar vanuit de woningbouwverenigingen laten plaatsvinden. Welk (negatief) effect dat heeft voor de Nederlanders die op dit moment huursubsidie ontvangen, is niet geheel duidelijk. Wel is het een feit, dat de huur voor iedere huurder omhoog zal gaan.

Kilometerheffing

De VVD wil geen kilometerheffing.

JSF

Over de JSF zwijgt de VVD. In het gehele programma wordt hier geen woord over gesproken. De kans is groot dat de VVD de JSF wil aanschaffen, maar een zekerheid is dit niet.
© 2010 - 2018 Alex, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 SPPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 SPDe SP heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 D66D66 heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachten va…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 CDAPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 CDAHet CDA heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen we verwachte…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TONPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 TONTrots op Nederland heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kunnen w…
Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 PVDAPolitiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 PVDADe Partij van de Arbeid heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wat zijn de hoofdpunten uit dit programma? Wat kun…

Reageer op het artikel "Politiek: Hoofdpunten verkiezingen 2010 VVD"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Mm, 29-05-2010 15:49 #2
Wat voor tendentieuze informatie is dit? Medische specialisten in Nederland verdienen juist minder dat hun Europesche vakbroeders. In de berekeningen van het elke keer weer aangehaalde onderzoek werden n.l. de NHS-verdiensten van de Britse specialisten vergeleken met de vrij-gevestigde specialisten in NL. M.a.w. "appels en peren." De verdiensten in de privepraktijkene van de Britse, Belgische, Duitse, Franse en ga zo maar door specialisten werden "even vergeten." Kwam de opdrachtgevers van de studie erg goed uit. ER zijn misschien enkele specialisten ten onrechte vooruit gegaan door een fout in het declaratiesysteem, dat door het ministerie zelf is opgelegd! Mijns inziens moet dat terecht hersteld worden. Maar om nu alle hardwerkende specialisten over een kam te scheren! Als je de inflatie, en alle kosten en verdiensten tegen het aantal patienten dat wordt geholpen en het aantal gewerkte uren afzet zijn de inkomens er de afgelopen decennia juist op achteruit gegaan!

Hans, 25-04-2010 23:21 #1
Door welke communist is dit geschreven? :-( Gelukkig is het verkiezingsprogramma vrij inzichtelijk zodat elk persoon zelf kan zien dat de VVD de meest duurzame oplossingen heeft wat betreft de staatschuld en de economie

Infoteur: Alex
Laatste update: 08-06-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Politiek
Reacties: 2
Schrijf mee!