Een box voor een tweeling kopen

Een box voor een tweeling kopen Als je zwanger blijkt te zijn van een tweeling denk je vaak al verder. Over de aanschaf van een kinderwagen en wandelwagen maar ook die van een box. De vraag is kies je voor een box, twee aparte boxen of een tweelingbox. Bedenk voordat je een keuze maakt wat de voor –en nadelen zijn van de verschillende type boxen. De tweeling samen in een box is prima te doen als de kinderen nog baby’s zijn. Wanneer de kinderen groter worden is het misschien verstandiger om voor twee boxen te kiezen zodat zij elkaar niet kunnen bezeren. Sommige ouders kiezen juist voor een tweelingbox omdat ze het fijner vinden voor de baby’s wanneer zij in elkaars gezelschap zijn.

Een box

Een babybox is een veilige ruimte voor je kind. Een box alleen volstaat niet een boxkleed of een box matras moet ook aanwezig zijn in een box. Belangrijk is dat is dat je baby zich prettig voelt in een box. Maar voor een ouder is het minstens zo belangrijk dat je weet dat een kind veilig ligt. Bedenk dan ook welke speeltjes je in de box neerlegt. U kunt kiezen voor een standaard box maar er zijn ook boxen te koop met een lade. Ideaal voor het opruimen van het speelgoed. De meeste boxen hebben een verstelbare bodem waar door een kind voor een langere periode gebruik kan maken van de box.

Samen in een box

In de beginperiode volstaat een box goed voor een tweeling. De tweelingbaby’s liggen dan nog rustig naast elkaar. Zodra de tweeling wat ouders is en om kunnen rollen kunnen zij elkaar in de weg gaan liggen. Als zij met hun benen gaan trappelen en hun armen zwaaien kunnen zij elkaar ongewild pijn doen. Wanneer zij eenmaal kunnen zitten bestaat het gevaar dat zij elkaar omver duwen. Een andere mogelijkheid is dat zij het speelgoed op elkaar gaan uitproberen.

Twee boxen

Sommige ouders van tweelingen kiezen voor twee boxen in huis. Zelfs wanneer dat betekent dat zij minder leefruimte in de woonkamer hebben. Het voordeel van het bezitten van twee boxen is dat je kunt kiezen. Indien de kinderen het fijn vinden kunnen ze bij elkaar liggen of zitten. Zeker in het begin kunnen ze samen in een box. Wanneer de tweeling ouder wordt hebben zij meer leefruimte nodig. Het speelgoed waar zij mee spelen hebben grotere afmetingen. In plaats van een rammelaar of een mobile speelt een iets ouder kind met een muziekdoosje of knuffel.

Tweelingbox

Wanneer twee boxen niet mogelijk zijn kun je ervoor kiezen om een tweelingbox aan te schaffen. In dit soort boxen hebben de kinderen wat meer bewegingsruimte. Sommige ouders het fijner voor de baby’s om ze samen in een box te hebben. In deze box hebben de kinderen wel wat meer ruimte. Het gevaar blijft echter dat wanneer de tweeling groeit zij elkaar in de weg gaan liggen of zitten. De ruimte blijft beperkter dan wanneer je kind alleen in een box ligt.

Het boxkleed

Voor de tweeling boxen zijn er speciale tweeling box kleden te koop. Box kleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je hebt box kleden met een foam laag met een geplastificeerde laag daar overheen. Er zijn ook box kleden met een schuimvulling en een overtrek van katoen te koop. Wanneer je kiest voor alleen een plastic bovenkant is het prettig voor de baby om er een badstof hoes overheen te leggen. Wanneer de baby spuugt trekt dit in de badstof. Deze hoes kunt u gemakkelijk uit wassen. Wanneer je kiest voor een katoenen boxkleed is deze meestal goed wasbaar. Houd er wel rekening mee dat sommige van deze kleden na veelvuldig wassen de kleur verliezen.

Baby(box) speelgoed

Zorg ervoor dat er niet teveel speelgoed in de box ligt. Verstandiger is het om de speeltjes zo nu en dan af te wisselen. Wanneer er een tweeling geboren is neemt de kraamvisite vaak twee van dezelfde cadeaus mee. Dit geld ook voor het speelgoed. Soms is dat praktisch voor de ouders en kinderen. De ervaring leert echter dat tweelingen toch net het speelgoed van de ander wil hebben. Wanneer je enkelvoudig speelgoed vraagt of koopt kun je dit vaker afwisselen. Wat voor de kinderen leuker en leerzamer is.
© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het ontstaan van tweelingenHoe ontstaat een twee-eiige en een een- eiige tweeling? Wat gaat er mis met de eicellen bij een Siamese tweeling?
Met een baby tweeling wandelen en reizenMet een baby tweeling wandelen en reizenOuders van een tweeling vinden het vaak een hele onderneming om met een tweeling naar buiten te gaan. Het vergt dan ook…
De komst van een tweeling in een gezinDe komst van een tweeling in een gezinOp het moment dat er een tweeling wordt geboren in een gezin veranderd er veel. Dit is niet alleen voor de ouders het ge…
Tweelingen en erfelijkheidJaarlijks worden in Nederland ongeveer 2000 tweelingparen geboren. Wij krijgt er een tweeling en hoe komt dat? Voor twee…

Tips om met kinderen op te ruimenTips om met kinderen op te ruimenKinderen vinden het niet leuk om op te ruimen. Ze zullen het ook nooit leuk gaan vinden. Logisch, want de meeste volwass…
Tweelingen met slaapproblemenTweelingen met slaapproblemenTussen het eerste en derde jaar komen de meeste slaapproblemen bij kinderen voor. Bij tweelingen kan het voorkomen dat b…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Kangheungbo, Pixabay
  • http://www.babyentiener.nl/boxen/
  • http://www.intertoys.nl/boxspeelgoed
  • http://www.bol.com/nl/l/baby/boxen-boxkleden/N/11333/index.html
  • http://www.boxkleedonline.nl/boxkleed-op-maat/boxkleed-100x140-cm
  • Het tweelingen boek, auteurs: Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk
  • Eigen ervaring

Reageer op het artikel "Een box voor een tweeling kopen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 28-03-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!