Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

Het is eindelijk zover. Je besluit om je geliefde eindelijk ten huwelijk te vragen. Natuurlijk wil je dit op een originele manier doen. Zingend en gitaarspelend onder het balkon is al zo vaak gedaan, dat wordt het niet. Een violist inhuren tijdens een romantisch diner, waar je de ring verstopt in haar glas champagne? Dat is dagelijks te zien in romantische films. Je wilt een romantisch en origineel aanzoek doen, maar hoe doe je dat? Bekijk de volgende tips en vraag je geliefde ten huwelijk!

Persoonlijk tintje

De eerste tip om een perfect aanzoek te doen is om het aanzoek een persoonlijk tintje te geven. Wat vindt hij/zij nu echt leuk? Houdt je geliefde van het strand, dan zal een aanzoek op het strand zeker niet worden afgeslagen!

Met zijn tweetjes, of met zijn tweehonderd?

Houd er ook rekening mee of je aanstaande extravert of juist introvert is. Een aanzoek met een massaal publiek zal een introvert persoon niet erg waarderen.

Onverwacht

Zorg er ook voor dat je je geliefde ten huwelijk vraagt als hij/zij het niet verwacht. Je kunt ervoor kiezen om het aanzoek juist niet op een speciale dag te doen (bijvoorbeeld als jullie zoveel jaar of maanden samen zijn). Als je het aanzoek wilt doen na een romantisch dagje of weekend, zorg er dan voor dat je niet al te lang wacht met het aanzoek, omdat anders de intentie van de romantiek door kan schemeren.

De ring

Je kunt natuurlijk als ieder ander de ring in een mooi doosje aanbieden, tegelijkertijd met de vraag ‘Wil je met me trouwen?’. Maar nog leuker is het om je aanstaande bruid(egom) te verrassen met de ring. Zo kun je de ring bijvoorbeeld verstoppen en door je aanstaande laten vinden. Een aantal ideeën hiervoor zijn het verstoppen van de ring in een gebakje. Als je een hond of kat hebt, kun je ook de ring aan de halsband vastmaken.

Toestemming vragen

Het is traditie om de ouders van de bruid om haar hand te vragen. Natuurlijk is dit niet verplicht, maar zowel je geliefde als de ouders zullen dit erg waarderen. Maak een afspraak met de vader, of eventueel met beide ouders, maar probeer niet door te laten schemeren wat de bedoeling is. Je kunt talloze smoesjes bedenken. De verrassing zal des te groter zijn!

Risico

Probeer zo min mogelijk mensen ervan op de hoogte te stellen dat je een aanzoek wilt doen. Immers, hoe meer mensen er vanaf weten, hoe groter het risico is dat iemand zich verspreekt.

Enkele voorbeelden van originele huwelijksaanzoeken

“Mijn vriend houdt zich in zijn vrije tijd bezig met astronomie. Zo wist hij dat er op 12 augustus 2010 een maximum aan vallende sterren te zien zou zijn. Hij heeft me meegenomen na een gezellig ritje in zijn oldtimer. Toen we een prachtig stadspark inliepen voor een romantische avondwandeling zagen we een vallende ster! Dat was geweldig. Bij de tweede vallende ster zei hij: ‘Je weet toch dat je een wens mag doen als je een vallende ster ziet?’ Ik zei dat ik wel wist wat ik zou wensen. Vervolgens ging hij op zijn knie en vroeg me ten huwelijk. Natuurlijk heb ik volmondig ja gezegd!”

“Na een heerlijk etentje in ons favoriete restaurant vond mijn vriend dat we de calorietjes eraf moesten lopen. Daarom zijn we naar de tuin gegaan van het kasteel, waarin veel getrouwd wordt. Mijn vriend had de hele tijd een plastic tas bij zich, maar ik had het niet in de gaten. Ineens kreeg ik een mooie kaart, waarin hij vertelde hoeveel hij van me hield. Toen kreeg ik een cadeautje: Mickey en Mini Mouse als topper voor op een bruidstaart. Hij knielde en vroeg of ik met hem wilde trouwen! Wat een verrassing. Ik had deze topper wel zien staan in Euro Disney, maar ik vond het erg duur, ondanks ik helemaal weg ben van Disney. Dat hij deze achter mijn rug om gekocht heeft en hiermee het aanzoek heeft gedaan is echt geweldig!”
© 2010 - 2023 Jennymeijer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om een huwelijksaanzoek te doenTips om een huwelijksaanzoek te doenHier vind je tips om een origineel huwelijksaanzoek te doen en waar je rekening mee dient te houden als je iemand ten hu…
Je vriendin ten huwelijk vragenJe vriendin ten huwelijk vragenJe vindt dat het tijd wordt dat je je vrienden de grote vraag gaat stellen om haar ten huwelijk te vragen. Het is een be…
Huwelijksaanzoek: hoe doe je een goed huwelijksaanzoek?Bruiloften worden steeds schaarser: veel stellen leven samen zonder te trouwen. Zij vinden het huwelijk geen toegevoegde…
Een verlovingsring uitzoekenEen verlovingsring uitzoekenBen je van plan om je partner ten huwelijk te vragen? Een huwelijksaanzoek hoort traditiegetrouw gepaard te gaan met het…

TransseksualiteitSommige mensen zijn niet tevreden met zichzelf. Sommigen zijn zelfs ongelukkig met wie ze zijn. Een deel daarvan voelt z…
Cougardating is hotCougardating is hotIn de Verenigde Staten zijn oudere vrouwen die daten met jonge mannen al een tijdje in. Maar er is een evolutie in de ‘c…
Jennymeijer (3 artikelen)
Gepubliceerd: 27-08-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.