Onvergetelijk familiealbum met historische emotionele foto's

Onvergetelijk familiealbum met historische emotionele foto's Via de computer kun je een mooi glanzend papieren foto-album samenstellen met al je unieke familiekiekjes uit het verleden. Een waardevol herinneringsalbum over de jeugd van je kind, en tevens de historie van hun ouders resp. grootouders. Geweldige gedachte dat je kinderen het fotoalbum dan later op hun beurt ook aan het eigen nageslacht kunnen tonen als ze zelf over 'vroeger' vertellen.

Album van onschatbare waarde

Het is niet meer moeilijk om via internet op digitale wijze een mooi papieren fotoalbum te maken, met al onze kostbare foto’s van vroeger. De programma’s zijn meestal niet moeilijk en het leuke is dat je voor elk afzonderlijk kind of neefje, een fotoalbum kunt samenstellen met grotendeels dezelfde gezinsfoto’s, maar tevens met enkele speciale afbeeldingen, zodat ieder kind zijn eigen persoonlijke album ontvangt. Dus zorg dat je het fotoboek van Pietje opslaat op je computer, dan heb je met wat kleine aanpassingen tevens gelijk het boek voor Truusje of wellicht je neef of nichtje.

De samenstelling van het album

Het lijkt logisch de historische foto's op chronologische volgorde te sorteren:
  • Dus je begint bij je eigen grootouders en die van je partner. Denk aan schoolfoto’s, maar vergeet ook niet om oude getuigschriften te scannen/fotograferen of krantenknipsels uit die tijd. En vooral ook afbeeldingen, prenten uit de straat het dorp etc. Heb je geen foto’s van de vroegere woonplaats in je bezit, maak het dan compleet door ze vanaf internet (b.v. Facebook) te downloaden.
  • Vervolgens het gezin waar je zelf in op gegroeid bent en ook het gezin van je partner. Babyfoto’s, trouwfoto’s, verenigingen, school enz. Ook hier geldt dat je het geheel kunt aankleden en verduidelijken door (straat)foto’s van internet te downloaden. En leuke documenten te scannen, zoals brieven, getuigschriften, denk zo nodig ook aan de militaire dienstplicht, kostscholen etc.
  • Van je eigen gezin en je kinderen heb je natuurlijk foto’s in overvloed. Maak het interessant door foto’s te selecteren waar ook vriendjes, kennissen, buren, familie en vrienden opstaan. Want daarvan wordt de waarde en het sentiment met de jaren steeds groter. Groepsfoto’s zijn heel belangrijk in dat opzicht. Laat ook de foto’s zien waar je woonde toen je pas getrouwd was en nog geen kinderen had. De huisdieren, het mooie aquarium uit die tijd.

Teksten

Zorg dat je de historische waarde van boek waar nodig vergroot door verduidelijkende tekst. Dus welke woonplaats was dit; hoelang woonden ze er; wie zijn die mensen; leven ze nog; zijn ze geëmigreerd; waar ontmoetten ze elkaar, enz.

Geen wetenschap

Zo’n herinneringsalbum moet je betrekkelijk uit de losse pols maken, dus maak er geen millimeterwerk van en maak je ook niet bezorgd dat er verschillende formaten kleuren en kwaliteiten op één pagina komen. Het gaat om de emotie en de sentimenten die zo’n album mettertijd gaat oproepen en het hoeft verder heus geen verantwoord kunstwerk te worden.

De beloning

Wie verwacht er nu dat hij/zij op dertigjarige leeftijd van z’n ouders, tante of oom zo’n mooi kostbaar boek krijgt. Zo’n emotioneel geschenk is heel wat meer waard dan welk willekeurig ander cadeau dan ook. Zet je naam en datum er in, dan maak je jezelf ook onsterfelijk.

Lees verder

© 2010 - 2020 Robbie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kleinkind speelt ouders vaak listig tegen opa en oma uitmijn kijk opKleinkind speelt ouders vaak listig tegen opa en oma uitHet is een overbekend probleem dat wanneer oma en opa op de kleintjes passen, het dikwijls de hele dag goed is gegaan, t…
Wat zijn pleeggrootouders?Wat zijn pleeggrootouders?Wanneer de situatie van een kind als onveilig wordt gezien, kan er door hulpverleners gekozen worden voor een uithuispla…
Hoe leer ik mijn kinderen discipline?Hoe leer ik mijn kinderen discipline?Effectieve discipline bij kinderen begint lang voordat je iets moet corrigeren. Het hangt af van de vertrouwensrelatie t…
Besparen op kinderopvang – elkaars kinderen opvangenBesparen op kinderopvang – elkaars kinderen opvangenDe kosten van de kinderopvang is vaak een bezwaar voor ouders om beide aan het werk te gaan. U kunt geld besparen door s…

Het raadsel van de ontstaansplek van de mens op aardeNu er een Ramapithecus in India is ontdekt bestaat de mogelijkheid dat de mens uiteindelijk toch niet in Aftrika is onts…
Opsporing en identificatie vermiste personenSamen met de Gravendienst van de Koninklijke Landmacht, het Korps Landelijke Politiediensten, de Regiopolitie IJsselland…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: R. Sluijter

Reageer op het artikel "Onvergetelijk familiealbum met historische emotionele foto's"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Robbie
Laatste update: 25-09-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Special: Organisatie van familiefeest
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!