Recente reacties in Mens en samenleving

Mo, 06-08-2020 22:53 (Euthanasie dood door spierverslappers)
"Een eind maken aan je leven moet gewoon een bespreekbaar iets zijn. en het hoeft niet altijd bij pijn, daadwerkelijk pijn. iemand kan ook vreselijk ongelukkig zijn, en een leven hebben met veel tegenwind en heel veel pech, wat heeft het leven dan voor zin. als het dan niet langs een fijne slaperige manier kan, gaat men opzoek naar een alternatief…"
A. Kraaijeveld, 06-08-2020 12:36 (Vuurwerkramp Enschede)
"Wat voor giften heeft Nederland uit het buitenland ontvangen?"
Joan, 06-08-2020 11:05 (Sekten in Nederland)
"Er is nog een sekte. Deze had in de jaren '70 en '80 tot wel 30.000 aanhangers. Momenteel komt er veel, al dan niet begraven, leed naar boven bij ex-leden mede dankzij het boek Apostelkind van Renske Dorenspleet. Het gaat hier om het Apostolisch genootschap. De aangebrachte blijvende psychische schade is groot bij ex-leden."
Gerard, 05-08-2020 11:41 (Aan welke kant van de weg moet je lopen?)
"Stel, een normaal tweevaks rijbaan. Links en rechts van de rijbaan is een fietspad. Links en rechts van het fietspad is een voetpad; Mag het voetpad (eender welke kant van de rijbaan), in de twee richtingen bewandeld worden?"
Christina, 02-08-2020 13:39 (De symbolische betekenis van getallen in de Bijbel)
"Getal 21. Er staat 21 x Hoog Vertrek in de Bijbel. 3x7. Maw een volmaakt vertrek om te vertoeven."
Hanneke, 02-08-2020 13:12 (Praktische hulp bij codependentie: je innerlijke kind)
"Hallo Denise; Ik ben gisteren op jouw pad gezet door een artikel in de zaterdagkrant vh Noordhollands dagblad over jouw boek 'De Duikelaar'' en ben direct opzoek gegaan naar meer info en zo terecht gekomen op al jouw info over codependentie. Had er weet van maar door het lezen van al die uitgebreide overlappende info vielen een paar flinke schelle…"
Marijke, 02-08-2020 12:19 (De verwerkingsfases van een jeugd bij narcistische ouders)
"Een heel waardevol artikel. Dank daarvoor. Ik voel mij daardoor wat minder alleen. En ook door de reacties hieronder. En ik wil Alien ook heel graag bedanken voor de tips. Heel fijn dat je deze deelt. Ik heb hier veel aan. Ik heb ook geen contact meer met mijn moeder. Het schuldgevoel herken ik ook. Ik blijf maar de schuld bij mijzelf zoeken. Ik er…"
Maartje, 29-07-2020 09:11 (Wat moet ik doen als ik mij eenzaam voel?)
"Hai lotgenoten, Ik voel mij ook erg eenzaam na mijn scheiding, een scheiding die allesbehalve soepel verliep. Kinderen zijn er erg betrokken bij geweest in negatieve zin voor hun. Ik heb in een diep dal gezeten, mede door een trauma uit mijn jeugd. Alles kwam naar boven. Ook vlak na de scheiding mijn baan kwijtgeraakt. Door mijn trauma en scheidi…"
Miguel, 29-07-2020 00:57 (Interpretaties van het bloed en water in Johannes 19:34)
"De lansstoot moet noodzakelijkerwijs aan de linkerkant afgebeeld worden. Meestal zal op een crucifix het corpus met het hoofd naar de rechterzijde afgebeeld worden, want Jezus spreekt enkel met de moordenaar aan zijn rechterzijde. De beide moordenaars zijn een metafoor voor hen die de Christus in zichzelf kruisigen. Het water en het bloed zijn een…"
Karel, 27-07-2020 12:20 (De IOAW uitkering voor oudere werklozen)
"Heb een vraag over de beëindiging van het verplicht solliciteren bij ioaw uitkering. Ik zit nu 1 jaar voor mijn AOW leeftijd. Als ik de diverse artikelen lees heeft een ieder die 1 jaar voor de AOW leeftijd zit geen sollicitatieplicht meer (uitspraak minister koolmees). Ik het dit aangekaart bij de gemeente maar die is van mening dat dit dus niet v…"
Schrijf mee!