InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Discussie: Mens en samenleving

Recente reacties in Mens en samenleving

Abida, 17-09-2019 21:34 (Namenlijst met toegestane namen voor Marokkaanse kinderen)
"Salam, ik lees op verschillende sites dat jayden een islamitische jongens naam is maar kan hem niet op toegestaan lijst vinden. Klopt deze informatie wel of niet? Wil hem graag voor mijn toekomstige zoon geven als hij islamitisch is anders ga ik voor een andere naam."
Frank, 17-09-2019 12:48 (Bindingsangst en verlatingsangst)
"Bestaat er ook een gemiddelde tijdsduur waar het om het vluchtgedrag en/of zich af isoleren gaat bij mensen met bindingsangst?"
Hans Teunisse, 17-09-2019 08:16 (Gevaarlijk beroep: koningskrabben vangen)
"Ik vraag me altijd af of die manden de zeebodem bereiken of het daar zo ondiep is."
Mona, 16-09-2019 20:52 (Complex trauma en verlatingsdepressie)
"Hallo, Dank voor je artikel, eindelijk een erkenning van innerlijke beleving. Het klopt wat ik voel, mijn dank is groot Nu kan ik in de diepte me verder ontwikkelen, wordt pittig maar zo de moeite waard. Er is weer hoop… Groet Mona"
JGrandgagnage, 16-09-2019 15:03
"Interessant artikel waar iedereen wel een eigen mening over zal hebben. Ik denk dat het geheel meer is dan de som van de delen (je moleculen…) De waarheid zal wel ergens in het midden liggen: voor een deel zijn wij voorbeschikt om dingen op een bepaalde manier te doen, maar dat elke keuze die wij maken 'voorspelbaar' zou (kunnen) zijn, dat geloof i…"
Henkie, 16-09-2019 13:11 (Moreel relativisme: argumenten tegen ethisch relativisme)
"Ethisch relativisme is gewoon een concept om fout gedrag van foute politici goed te praten wanneer dat even goed uit komt. Het wegrelativeren (niet alleen mbt ethiek) is ook een standaard "argumentatie" in kamerdebatten en wordt vaak geaccepteerd als valide argument. Bijvoorbeeld: arme mensen in Nederland moeten niet zeuren over lastenverzwaring,…"
Can, 16-09-2019 13:08 (Turkse dienstplicht afkopen eenvoudiger geworden)
"In de tekst staat het volgende: "Wie de Turkse dienstplicht niet heeft afgekocht en hem ook niet heeft afgerond, mag maar maximaal 6 maanden per jaar in Turkije verblijven. Wie langer in Turkije wil zijn, moet alsnog de dienstplicht doorlopen of de plicht afkopen." Is dit nog steeds van kracht? Ik ben 39, mantelzorger en ik heb geen geld om m…"
Tonny Kuijer-Crauwels, 15-09-2019 10:50 (Adoptiegraf Margraten)
"Een vraag: Is het mogelijk dat geïnteresseerde kinderen/kleinkinderen het adoptie graf na mijn overlijden kunnen overnemen? Hoe is dan het procedurevoorschrift van de registratie? Vr. Grt."
Jeff, 13-09-2019 09:17 (Zelfingenomen gedrag, wat het is, hoe het ontstaat en aanpak)
"Helaas gaan narcisme en bevooroordeeldheid nogal eens hand in hand met het bovengenoemde. Mijn ervaring met deze categorie is dat zelfreflectie een taboe is. Met name als het gedragspatroon als decennialang niet aan reflectie onderworpen is, doordat men door zijn/haar omgeving geattendeerd wordt op dergelijke factoren, wordt dit veelal overschreeuw…"
Elisabeth, 13-09-2019 05:10 (Codependentie en emoties)
"Ik wil hierbij mijn dank en grote waardering uitspreken voor de uitstekende artikelen over codependentie e.a. Ze zijn erg verhelderend, leerzaam, volledig en divers met goede verwijzingen naar aanverwante onderwerpen en zo herkenbaar. SUPER! ❤Dank."
Schrijf mee!