InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Discussie: Mens en samenleving

Recente reacties in Mens en samenleving

Anne, 22-09-2017 07:56 (Afgunst en jaloezie)
"Mijn buurvrouw van 76 jaar en mijn tante van dezelfde leeftijd zijn vaker jaloers op mij, 59 jaar. De buurvrouw vindt werkelijk alles wat ik heb, t-shirt van 3 euro, fotolijstje van 4 euro fantastisch. Zodra ze mijn woning heeft verlaten gaat ze overal lopen klagen dat ik álles heb. Zij en haar man hebben AOW, pensioen en ze verdient ook wat als vi…"
Charlotte, 22-09-2017 06:28 (Hypnotherapie: hoe kun je leren iets vergeten?)
"Hallo, ik heb een vraag. Sinds een week heb ik mij erop gefocust dat ik constant bewust ben van mijn eigen gedachtes. Dit begon met een soort malen en ben er nu een soort van dwangmatig mee bezig dat ik constant herinnert wordt dat ik denk… ik raak hier van in paniek, bang dat het nooit meer weg gaat. Is het dan ook mogelijk om mijn denkproces weer…"
Sergio Caldarella, 21-09-2017 13:35 (50-plus en werkloos - tips en adviezen)
"Ik ben 55, en vind ik geen werk. Ik heb gewoon alles geprobeerd, netjes aangekleed gaan, positief zijn, open voor elke nieuwe richting. Niks! Hoor ik steeds verschillende reden waarom niet aangenomen wordt. Maar ik voel altijd hetzelfde boodschap. "Is te laat voor jou, je ben kansloos!" Ik heb al de solliciteer cursus met de heer Matti gehad, het w…"
Nick Zijderveld, 20-09-2017 23:56 (Politieagent worden. Hoe wordt u politieagent?)
"Beste, Ik ben Nick Zijderveld, 13 jaar, geboren in 2003. Doe momenteel VMBO-KB Leerjaar 2. Ik heb een aantal vraagjes voor u. - Welk profiel moet ik kiezen om bij de politie te kunnen werken? - Wat moet ik na mijn VMBO-KB/VMBO-TL Diploma gaan doen: solliciteren bij de Politieacademie of mijn MBO halen? - Welke school diploma's moet je hebben?…"
Anne, 19-09-2017 21:04 (Verdriet verwerken na overlijden van je geliefde huisdier)
"Wat ben ik blij dat ik deze website gevonden heb en dat ik hier op kan lezen dat er meer mensen zijn die intens verdrietig zijn om hun overleden huisdier. Zelf heb ik afgelopen donderdag mijn geliefde cavia in moeten laten slapen. Ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om het aan iemand te vertellen want dan wordt het besef zo echt. Ook zit…"
Ima Grain, 18-09-2017 15:48 (Betekenis van de lachende Boeddha: Boeddha van de toekomst)
"Wat geweldig, ik heb in de afgelopen jaren heel wat doorleefd en innerlijk gestreden. Recent zat ik opnieuw in mijn denken terwijl ik op het toilet zat - naar verluid een onheilige plek - maar ineens begon ik te lachen en te gieren van plezier omdat ik ineens inzag dat al mijn overpeinzingen en innerlijke strijd nodig is geweest om te komen tot vr…"
Richard, 16-09-2017 23:49 ("Borderliners" leuker dan men denkt?)
"Hier, Borderline man, 45 Dat wist ik niet van mezelf. Daar had ik een relatie met een borderline/narcist van het kwaadaardige soort voor nodig om daar achter te komen. Na een hartaanval werd ik kort daarna na een kritische opmerking volledig buiten gesloten. Niet begrijpend waarom sliep ik een maand lang niet meer dan 1 à 2 uur per nacht, ontzette…"
Rick, 15-09-2017 20:53 (Wel of geen permanente bewoning van recreatiewoningen?)
"Ik kan een vakantieverblijf (deel van een oude boerderij) huren voor langere, onbepaalde tijd in de gemeente waar ik woonde, vóór mijn scheiding, maar ik kan hier geen adres krijgen. Hoe ga ik dit aanpakken?… Als ik ergens anders een "woonadres" kan krijgen, gaan deze mensen dan ook (financieel) benadeeld worden?…"
Een Groep 8ertje, 15-09-2017 07:57 (Hoe word je dierenarts?)
"Heb je latijns en of grieks nodig om dierenarts te worden? xx Een groep 8ertje"
Anoniempje, 14-09-2017 21:32 (Kindermishandeling vermoeden: kan melden dan anoniem?)
"Mijn buurmeisje van vijf, wij wonen op kamers en delen keuken en badkamer, heeft een vader die nooit thuis is of anders ergens anders bij huisgenoten zit te roken en gamen. Moeder hangt de hele dag voor de buis op de bank. Dochter komt nooit buiten, ja op school, heeft geen vriendjes of vriendinnetjes. De kamer van deze mensen is zo vies, alsmede d…"
Schrijf mee!