InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Dating > Vind veilig geluk op Internet

Vind veilig geluk op Internet

Internetdating is een terechte hype. Het is makkelijk toegankelijk en zelfs de drukke mens van tegenwoordig vindt wel een gaatje in de agenda voor een email of chat. Maak contacten via internet zo veilig en verstandig mogelijk en wie weet is er een prins(es) op het witte paard uw beloning. In deze snelle maatschappij wordt het steeds meer gewoon om een levenspartner via internet te vinden. We zijn druk aan het werk, hebben soms een relatie achter de rug en hebben kinderen op te voeden. Toch wil, jong of oud, ervaren of nog maagdelijk op relatiegebied, iedereen liefde ervaren. Dus waarom niet gezocht en gevonden via internet; het meest toegankelijke medium?

Talrijke relatiesites zijn als paddenstoelen uit de grond gerezen en met wisselend resultaat voor de betalende leden, zijn velen succesvol in het vullen van de portemonnee van de mensen die deze sites opzetten. Het goede nieuws is dat er ook wel nieuwe liefdes gevonden worden en vaak ook bestendigd worden in een vorm van samenleven, huwelijk of andere vorm. Hoe kun je tot die gelukkigen gaan behoren, vraagt u zich wellicht af.

  • Probeer een realistisch beeld van uzelf te hebben en uw toekomstige partner en zoek daar het juiste platform voor. Stel dat u overgewicht hebt zou u bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen om op gespecialiseerde relatiesites daarvoor te kijken.
  • Wees duidelijk; heeft u contact met iemand en heeft u je daar geen goed gevoel over zeg dan bijvoorbeeld dat u het contact wil stoppen omdat u niet het gevoel hebt dat de ander een goede match is.
  • Probeer na te gaan of iemand echt is hoe hij of zij zich voordoet. In de VS heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om simpel gegevens van iemand na te trekken via online bedrijven die dat doen. Is de mogelijkheid daar om iemand snel in persoon te zien, is dat vaak aan te raden.

Iemand ontmoeten via internet kan op een veilige manier

Zorg dat iemand weet waar u naar toe gaat en hou via uw mobiele telefoon contact daarmee. Spreek de eerste keer af in een openbare gelegenheid. Buiten het voordeel dat het veiliger is, ziet u ook direkt hoe iemand zich in een sociale omgeving gedraagt. Laat u iemand bij u thuiskomen, zorg dat iemand dat weet. Een goede buur kan daarin een fantastische hulp zijn, maar een vriend(in) verderop waarmee u contact houdt met telefoon en/of webcam kan ook.

Nog een extra waarschuwing voor de mannelijke daters onder ons: denk alsjeblieft niet dat u geen risico loopt als man. U zult niet de eerste zijn die met een honkbalknuppel bewerkt wordt als de deur achter u dicht wordt gedaan.
© 2008 - 2018 Mootje61, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Online daten: hoe date je veilig?Online daten: hoe date je veilig?Niet iedereen op datingsites is betrouwbaar. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat een eerste date met iemand ve…
Leren daten en datingsitesLeren daten en datingsitesVeel alleenstaande mensen op leeftijd willen leren daten. Ze zijn het verleerd en weten niet waar ze mensen kunnen ontmo…
Vind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsVind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsBen jij 50 plus en op zoek naar jouw liefde? Hier lees je vijf manieren om te daten speciaal voor 50 plussers. Dating vo…
Dating tips voor alleenstaande moedersDating tips voor alleenstaande moedersDaten is iets waar veel alleenstaande moeders problemen mee hebben. Als alleenstaande moeder heb je het erg druk en er i…
Daten in het donker Net 5 met Gigi RavelliDaten in het donker is een programma waarin onderzocht wordt of liefde blind is of dat liefde op het eerste gezicht opga…

Reageer op het artikel "Vind veilig geluk op Internet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mootje61
Gepubliceerd: 15-04-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Schrijf mee!