Uggboots, blijvend populair en tijdloos

Uggboots, blijvend populair en tijdloos Ugg laarzen zijn immens populaire laarzen van schapenvacht. Het leer zit aan de buitenkant en de vacht zit aan de binnenkant van het schoeisel. De oorspronkelijke Ugg boots hadden geen echte zool en ze werden met dunne reepjes leer aan elkaar genaaid. De Huidige Ugg boot is een stevige laars met een echte zool. Ugg laarzen staan erom bekend dat ze heel warm zijn. In de loop der jaren zijn er ook Ugg schoenen gekomen, en zelfs mutsen van schapenbont en andere kledingstukken.

Uggboots, al meer dan tweehonderd jaar

Uggs of Uggboots. Het zijn sterke mooie laarzen, gevoerd met echt schapenbont. Darom is dit schoeisel enorm warm, en populair vanwege de mooie uitstraling. De eerste laarzen van schapenvacht werden honderden jaren geleden al gemaakt en gedragen door schapenscheerders. In de eerste en tweede wereldoorlog werden ze populair in de luchtvaart, als er op grote hoogte gevlogen moest worden. De laarzen werden toen fugboots genoemd. In de jaren zestig werden de Ugs populair onder zwemmers en surfers, die na langdurige afkoeling wel wat snelle opwarming gebruiken konden. Ugg laarzen worden soms geschreven als 'Ughboots' of Ugs. Vanaf 1950 weren de laarzen in Australië echter definitief Uggboots genoemd. Uggboots zijn speciaal ontworpen om zonder sokken te dragen. Ze worden gedragen door mannen, vrouwen, en jongens en meisjes. Meisjes dragen ze vaak onder korte rokjes of in combinatie met strakke spijkerbroeken.

Goedkope Uggboots, waar kan je die kopen?

De prijzen van echte Uggs liggen tussen de 100 en 300 euro. De Uggs zijn dus niet bepaald goedkoop. Goedkope Uggboots kan je toch wel regelmatig vinden op marktplaats of ebay, in de uitverkoop of in speciale outletstores, maar nog vaker tweedehands.

Echte of Nep Ugg?

Wees op je hoede voord e verkoop van nep Uggs. Er zijn enorm veel namaak Uggs in omloop, die op het eerste gezicht niet meteen onecht lijken. ze hebben echter synthetisch bont in plaats van echt bont. Het bont van echte Ugg is creme kleurig en heerlijk zacht. Onderd e zool staat een R in een cirkel, dat is een bewijs van echtheid. Op het label in de laars (of schoen) staat Ugg Australia , Made in China. De echte Uggs worden namelijk in China gefabriceerd en niet in Nieuw Zeeland.

Uggs, soorten en maten

Uggs zijn er in vele soorten en maten en in heel wat modellen. Naast de wat plompe laarzen van schapenvacht, zijn er ook sandalen en gewone schoenen door Ugg op de markt gebracht. De winterse Ugg boot blijft echter de populairste. Voor de zomercollecties zijn ook Uggs op de markt gebracht van stof en wol.

De huidige laars is geperfectioneerd met prachtig zacht cognackleurig leer, gebleekte schapenwol en een dikke zool die lang mee gaat. Voor kinderen zijn er ook Uggs in felle kleuren op de markt gebracht, en lagere modellen schoenen in een klompachtig model. Voor baby’s zijn er piepkleine Uggs die echter wel net zo warm zitten als het schoeisel voor ouderen.

UGG handtassen en jassen

Door het succes van de laars, die niet alleen mooi en stoer is om te zien, maar die ook zeer comfortabel zit en de voeten goed warm houdt, zijn er naast de oorspronkelijke modellen ook verfijnde sierlijke modellen van de Uggboots op de markt gebracht. De Uggboot is dus te verkrijgen met veel bont aan de buitenkant, of met slechts een reepje bont langs de rand van de schacht van de laars, of in modellen waarbij alle bont nog slechts als voering aan de binnenkant van de laars zit. Naast een ruim assortiment aan schoeisel bestaan er nu ook Ugg schoudertassen, handtassen, rugtassen en jassen.

Ugg, razend populair

In Australië werden producten van Ugg zo razend populair nadat fotomodel Toute Hollywood met de laarzen op foto's was verschenen, dat er files voor winkels ontstonden omdat rijen wachtende mensen naar binnen wilde om de producten zo snel mogelijk te kopen. Uggs lijken dan ook net zo tijdloos te zijn geworden als de spijkerbroek, die ook blijvend populair blijkt en daardoor niet meer uit het modebeeld weg te denken

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
UGGs accessoiresWie kent ze niet, de hippe UGG laarzen? De schapenleren boots worden over de hele wereld gedragen en zijn ongekend popul…
Mode: diervriendelijke dierenprintMode: diervriendelijke dierenprintDe dierenprint is weer helemaal in de mode, maar dan de diervriendelijke versie. In hoeverre diervriendelijk helemaal di…
Shick* schoenen: high fashion, low budgetShick* schoenen: high fashion, low budgetIn februari 2010 is er een nieuw schoenenmerk gelanceerd in Nederland. Shick* is een schoenenmerk wat high fashion shoes…

De eerste SpijkerbroekDe eerste SpijkerbroekOp 20 mei 1873 ontvingen Levi Strauss en Jacob Davis patent (nummer 501) op de spijkerbroek, een broek met klinknagels o…
IJsland: Geschiedenis, Natuur & CultuurHet is 874 voor Chr.. Ingólfur Arnarson zet voet aan land. Hij heeft lang gereisd over de zee en is blij dat hij eindeli…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Spera.de, Flickr (CC BY-2.0)
  • Wikipedia.org
  • http://www.mixitup.nl/shopping/merken/383/ugg_accessoires
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.