InfoNu.nl > Mens en Samenleving > Discussie: Mens en samenleving

Recente reacties in Mens en samenleving

Alex, 21-07-2017 12:28 (Megastallen in discussie)
"Laat iedereen nou eerst eens de hand in eigen boezem steken. Besteed wat meer geld aan duurzaam voedsel dan aan andere vaak onnodige luxe dingen. Dan vervalt de noodzaak van megastallen en al het andere dierenleed vanzelf."
Marijke Mol-Zwanenburg, 21-07-2017 11:08 (De Terschellinger - krant en weekblad van het eiland)
"40 jaar geleden hadden wij een stacaravan bij boer Verduyn! Ik ben daar mijn trouwring verloren, en zou graag een oproep willen zetten in een krantje! Kunt U mij raad geven?"
Hanzi, 20-07-2017 11:46 (Invloed van een 'late liefde' op de portemonnee)
"Mijn oom weduwenaar, woont in de USA,heeft AOW. Binnenkort gaat hij hertrouwen, heeft dit gevolgen voor de hoogte van zijn AOW en moet hij dit melden bij de SVB? Mvg. Hanzi"
Machteld Olthof, 19-07-2017 19:38 (Analfabetisme in Nederland)
"Wij willen op termijn een cursus NT1 opzetten voor laaggeletterden. Hoewel we daarbij steun hebben van allerlei instanties (o.a. de Stichting Lezen & Schrijven) zou ik graag willen weten of iemand enig inzicht heeft in de psychologie achter het probleem. Hoe krijg je deze mensen zo ver dat ze een cursus gaan doen? Ze moeten heel wat overwinnen voor…"
Anna, 18-07-2017 23:18 (Wat moet ik doen als ik mij eenzaam voel?)
"Hallo, Ik lees dit, eigenlijk een beetje met een hand voor mijn mond. Wat zijn er toch zoveel mensen met dat nare eenzaamheidsgevoel. Een gevoel dat mij ook wil bekruipen hoewel ik het niet wil. Om vele redenen wat mijn leven op de kop heeft gezet, zal ik toch mezelf weer bij elkaar gaan moeten rapen. Onbegrip is wat mij opvalt, wanneer je in si…"
Lotte den Ouden, 18-07-2017 21:26 (De Voice-over is een stemartiest)
"Ik heb dit altijd al interessant en leuk gevonden toen ik er meer over ging bekijken bleek het nog veel leuker te zijn dan ik had verwacht… Ik ben 14 jaar oud en heb een vrij hoge kinderachtige stem. Ik heb dit altijd van kleins af aan leuk gevonden in de hoop dat ik dit ooit ook echt zou kunnen doen. Lotte"
Jean, 18-07-2017 21:12 (Joodse identiteit: Wat maakt een Jood echt Joods?)
"Klopt wat Johanna zegt. In mijn familie werd gezwegen. Ik voelde altijd dat ik voor joden moest opkomen. Ik kon er slecht tegen wanneer men slecht sprak over joden. Vroeg mij altijd af waar de haat vandaan kwam. Een maand geleden heb ik hier mijn familie over gevraagd. Toen ben ik erachter gekomen. Dat ik inderdaad joods ben. Ik snap dat mijn famil…"
Eveline, 18-07-2017 14:58 (Wajong 2018: Uitkering verlaagd, wat nu?)
"Jullie schrijven alleen over de voordelen, mijn zoon woont samen met mij en heeft autisme en wajong. Ik denk nog steeds aan de goeie ouwe tijd dat het nog geen "uitkering" heette. Ik vind die korting een schande. We kunnen al amper ons hoofd boven water houden en nu dit weer. Handig zou zijn als hier de nadelen ook waren besproken, zoals wat wordt…"
Sterre, 16-07-2017 20:32 (Codependentie en relaties)
"Beste Denise, Even een reactie op je topic Codependentie en relaties. Als er einde komt aan de relatie met de emotioneel niet beschikbare partner. Zal de codependent heftige ontwenningsverschijnselen vertonen. Dit duurt ongeveer 3 maanden. Een periode van extreme eenzaamheid. Mijn vraag. De man waarmee ik heb gebroken neemt nu voor de 5e keer cont…"
Ronny, 16-07-2017 11:15 (Pensioenopbouw bij uitkering WW, WIA, WAZ, Ziektewet, Wajong)
"Ik ben een man van 63 Jr. Ik heb een wat uitkering van 100%. nu ben ik van de week verhuisd naar emmerich Duitsland. Draagt uw premie af voor aow. Ik hoor zoveel negatieve berichten over die 2%. Dat dan later wordt berekend. Wat moet ik doen om toch 100%aow te krijgen. En tot hoelang betaal wij dat 65 of 67 Jr? Ik hoor graag advies uwerzijds."
Schrijf mee!