Het werk van een intercedent

Het werk van een intercedent Een baan als intercedent is leuk en afwisselend, maar wat moet je er voor kunnen en welke diploma's heb je nodig. Wil je meer weten over het vak intercedent, lees dan snel verder.

Wat een intercedent doet

Iemand die bij een uitzendbureau werkt wordt een intercedent genoemd. Zijn voornaamste taak is het tot stand brengen van overeenkomsten tussen het uitzendbureau en bedrijven als mede het plaatsen van geschikte kandidaten bij klanten. Dit houdt in dat een intercedent bedrijven bezoekt en belt met als doel vacatures te verkrijgen of een relatie te beheren. Ook zal een intercedent zich bezig houden met het inschrijven van mensen die werk zoeken. Daarnaast zal hij op alle mogelijke manieren proberen om mensen te werven voor de vacatures die hij beheert. Dit kan hij doen op jobboards op internet, bij het CWI, door advertenties en op profielensites zoals Hyves. En als hij kandidaten heeft gevonden zal hij proberen voor zijn opdrachtgever een goede match te maken. Hij zal de contracten aanmaken volgens de uitzend CAO of de CAO van de opdrachtgever. Ook registreert hij ziek- en betermeldingen en voert ziekteverzuimgesprekken. Ook zal hij meedenken met opdrachtgevers over de verschillende contractvormen en de inleen van flexibele arbeid.

Wat je moet kunnen als intercedent

Een uitzendbureau is een commercieel bedrijf. Dit betekend dus dat je als intercedent commercieel ingesteld moet zijn. Je moet bedrijven kunnen uitleggen waarom ze juist met jouw bureau zaken moeten doen. Je moet de meerwaarde van de dienstverlening kunnen uitleggen. Je moet goed kunnen schakelen, soms overleg je met een directeur hoe de personele behoefte van zijn bedrijf er uit zien. En enkele uren later leg je aan een productiekracht uit waarom hij werkschoenen moet dragen. Dus je zult als intercedent sociaal vaardig moeten zijn. Ook moet je mensenkennis hebben, past iemand wel bij een bedrijf. Naast het CV zul je ook naar de persoon moeten kijken. Ook zul je CV’s moeten doorgronden, klopt het wat er in het CV staat en heeft de opdrachtgever iets aan deze werkervaring.

De opleidingseisen

Om een baan als intercedent te krijgen zul je een rijbewijs moeten hebben. Je moet immers je klanten en mogelijke nieuwe klanten kunnen bezoeken. Het is meestal niet zo dat je de hele dag op de vestiging zit. En je zult een afgeronde MBO of HBO opleiding moeten hebben. Meestal, zal de voorkeur uit gaan naar een commerciële HBO opleiding bijvoorbeeld MER, P&A, CE. Of in geval van een MBO opleiding, Com. Medewerker Marketing en Communicatie, binnendienstmedewerker, bank en verzekeringsmedewerker etc. Maar soms een vakopleiding juist een pre zijn. Een uitzendbureau dat zich richt op de bemiddeling van technisch personeel zal juist de voorkeur geven aan iemand met een afgeronde HTS opleiding.

Het salaris

Een intercedent verdient meestal rond de 1800-2250 euro per maand. Vaak krijgt een intercedent naast zijn vaste salaris ook nog periodieke bonussen en een dertiende maand. Afhankelijk van het bureau waar je voor werkt behoort een auto van de zaak tot de mogelijkheden.

Doorgroeimogelijkheden

Als intercedent kun je doorgroeien naar vestigingsmanager of regiomanager. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een ander bedrijf te gaan werken in uiteenlopende functies. Bijvoorbeeld op de buitendienst afdeling of bij personeelszaken. Maar ook op een binnendienst functie kun je prima reageren.
© 2009 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Intercedent: salaris, werkzaamheden & opleiding intercedentHet beroep “intercedent” is afwisselend en de intercedent verdient een redelijk salaris. Wat zijn de werkzaamheden van e…
Uitzendbureau: werken als intercedentUitzendbureau: werken als intercedentHet beroep van intercedent is zeer toegankelijk omdat er doorgaans geen aparte opleiding vereist is. Een intercedent wer…
De opleiding tot uitzendmedewerkerDe opleiding tot uitzendmedewerkerLees hier alles over de opleiding tot uitzendmedewerker die vanaf 1 januari 2010 verplicht wordt. Deze eis gaat in nadat…
De opleiding Personeel en ArbeidPersoneel en Arbeid is een HBO opleiding die erg breed is. Je houdt je bezig met zowel organisaties als mensen. Na het a…

Geldige redenen voor werkgever om personeel te ontslaanGeldige redenen voor werkgever om personeel te ontslaanBij ontslag om bedrijfseconomische redenen bepaalt het zogenoemde afspiegelingsbeginsel de volgorde van de ontslagen. Ma…
Het competentiegerichte interviewHet competentiegerichte interviewTijdens sollicitaitie gesprekken wordt er van de HRM adviseur of van de P&O medewerker steeds vaker verwacht dat zij een…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 27-11-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.